Windows 11 Hızlı Başlatma Nasıl Açılır ?

Bengu

New member
Windows 11 Hızlı Başlatma Nasıl Açılır?

Windows 11'in hızlı başlatma özelliği, bilgisayarınızı daha hızlı açmanıza olanak tanır ve kullanıcılar için önemli bir zaman tasarrufu sağlar. Bu özellik, bilgisayarınızı kapatırken ve açarken daha hızlı bir işlem süreci sağlar, böylece daha hızlı başlamak istediğinizde beklemek zorunda kalmazsınız. İşte Windows 11'de hızlı başlatma nasıl açılır, adım adım bir rehber:

[1] İlk adım, Ayarlar uygulamasını açmaktır. Bu işlemi yapmak için Başlat menüsünden Ayarlar simgesine tıklamanız yeterlidir. Alternatif olarak, Windows tuşu + I tuşlarına basarak da Ayarlar uygulamasını açabilirsiniz. Ayarlar uygulaması, Windows 11'deki çeşitli sistem ayarlarını yapılandırmanıza olanak tanır.

[2] Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra, "Sistem" seçeneğine tıklayın. Bu, bilgisayarınızın genel sistem ayarlarını içeren bir menüdür. Burada, hızlı başlatma özelliğini etkinleştirebileceğiniz "Güç ve Uyku" seçeneğini bulacaksınız. "Güç ve Uyku" seçeneğine tıklayın.

[3] "Güç ve Uyku" menüsünde, "Güç düğmesi ve kapatma ayarları" başlığı altında "Ek güç ayarları"na tıklayın. Bu seçenek, bilgisayarınızın güç yönetimi ayarlarını daha ayrıntılı bir şekilde yapılandırmanıza olanak tanır.

[4] "Ek güç ayarları"na tıkladıktan sonra, "Seçeneklerin seçimi ya da ayarlarını değiştirme" bağlantısını tıklayın. Bu bağlantı, "Windows Hızlı Başlatma" seçeneğini etkinleştirebileceğiniz bir bölüme yönlendirir.

[5] "Seçeneklerin seçimi ya da ayarlarını değiştirme" bölümünde, "Windows Hızlı Başlatma" seçeneğini bulun. Yanında bir onay kutusu olmalıdır. Bu onay kutusunu işaretleyerek, hızlı başlatma özelliğini etkinleştirin.

[6] Son adımda, yapılan değişiklikleri kaydetmek için "Değişiklikleri Kaydet" veya "Tamam" gibi bir düğmeye tıklayın. Bu işlem, hızlı başlatma özelliğini etkinleştirir ve bilgisayarınızın daha hızlı başlamasını sağlar.

Windows 11'de hızlı başlatma özelliğini etkinleştirdikten sonra, bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda farkı hemen göreceksiniz. Artık bilgisayarınız çok daha hızlı bir şekilde başlayacak ve kullanıma hazır olacaktır. Bu özellik, özellikle hızlı başlangıçlar ve kapanışlar gerektiren durumlarda oldukça kullanışlıdır.