Portre Çizimleri Nasıl Yapılır ?

ForAhmed

Global Mod
Global Mod
Portre Çizimleri


Görsel sanatlardaki en popüler ve klasik temalardan biri portredir. Portre çizimleri de basit çizim tekniklerinden biri değildir. Gözlerimiz yüz tanıma konusunda iyi eğitildiğinden, portre çizimlerindeki hataları ve tutarsızlıkları çok hızlı bir şekilde tespit ediyoruz. Ancak, resimdeki bir şeyin doğru olmadığını kabul etsek de, çoğu kişinin hatanın nerede olduğunu söylemesi zor.
Portre çizimi ile ilgili bu yazıda, bir portre veya yüz çizerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bazı ipuçları ve püf noktaları vermek istiyorum. İnsanları çizmeyi öğrenmek istiyorsanız, burada bazı yararlı ipuçları bulacaksınız.
Belirli bir kişinin yüzünü çizmeye çalışmadan önce, bazı temellerle başlamalısınız. Bir yüz çizerken özellikle önemli olan oranlardır. Tabii ki, her insan farklı görünüyor, ancak birçok temel oran neredeyse her zaman aynıdır ve çoğunlukla yeni başlayanlar tarafından yapılan tipik çizim hataları vardır. Portre çizimleri detayı önemser.


Sıklıkla Yapılan Hatalar
Örneğin portreler çizerken alnın yüksekliğine ve gözlerin pozisyonuna bakmanız gerekir. Alın genellikle sezgisel olarak çok düşük çizilir ve bu da yüzdeki gözlerin çok uzağa kaymasına neden olur. Gözler yüzün ortasında yuvarlaktır. Belki de saç yüzünden, kendi algımızda kandırıldık.
Yüzler veya portreler çizerken bir tür birim olarak burnu kullanabilirsiniz. Gözler yüzü dikey olarak iki yarıya böler. Alın yaklaşık iki burun yüksek, burun yüksek ve ağız + çene de bir burun yüksek. Yüzümüzün yüksekliği dört burunu s
Bir portre çizerken veya çizerken dikkate alınabilecek yüz genişliği için önemli ipuçları da vardır.
Bir portre veya yüz çizerken, gözlerin yanındaki alanın kabaca bir gözün genişliğine eşit olduğu göz ardı edilir.
Gözler arasındaki mesafe aynı zamanda bir gözün uzunluğuna eşittir.
Özetlemek gerekirse, yüz yaklaşık beş göz genişliğindedir.
Aşağıdaki resimde, yüzün kaba bölümünü genişlikte (renkli işaretleyiciler) tekrar görebilirsiniz.