Nsi, tatlı sorgumu çok işlevli bir ürüne dönüştürüyor | kanpur haberleri

ForAhmed

Global Mod
Global Mod
Kanpur: Kanpur Ulusal Şeker Enstitüsündeki bilim adamları, dönüştürmede başarı elde ettiler tatlı sorgum çok işlevli bir ürün olarak. Mahsulün üst kısmındaki küspe tanecikleri gıda olarak kullanılırken, sap kısmı ise sadece yem olarak kullanılmasının ötesinde bir katma değer sağlayarak daha farklı amaçlar için de kullanılabilmektedir.
Bu amaçla enstitü, ICAR – Hindistan Darı Araştırma Enstitüsü, Haydarabad ile işbirliği içinde enstitü çiftliğinde on bir çeşit Tatlı Sorgum üzerinde denemeler yapmaya başladı. Genel olarak çiftçiler, çünkü aynı şey için daha iyi bir fiyat alacaklardı. “Öncelikle, tatlı sorgum suyundan yüksek talep gören etanol üretimi için bir süreç geliştirmeyi hedefliyorduk ve bu, biyokimya profesörü Seema Paroha’nın gözetiminde enstitünün pilot fabrikasında başarıyla gerçekleştirildi. burada 50’lik bir etanol verimine ulaşıldı. -55 litre gövde başına ton’ dedi Narendra Mohan, Direktör, Ulusal Şeker Enstitüsü, Kanpur. “Aynı zamanda enstitü, tatlı sorgum saplarının ezilmesiyle elde edilen lifli bir malzeme olan küspe üzerinde çalışıyordu. Şeker Mühendisliği yardımcı doçenti Anup Kumar Kanaujia, yaklaşık 2100 Kcal/kg kalori değerine sahip olduğu ve bu nedenle biyokütle bazlı temiz ve yeşil elektrik üretimi için yakıt olarak kullanılabileceğinin gözlemlendiğini söyledi.
“Ayrıca küspeden diyet lifi ve bio-char üretmede de başarılı olduk. Diyet lifi, kan şekeri ve kolesterol seviyelerinin yanı sıra bağırsak hareketini kontrol etmedeki birçok faydası nedeniyle yaygın olarak kullanılırken, bio-char şekerin saflaştırılmasında kullanılabilir. şuruplar ve atık su, Bombay’daki NSI UPL Limited’in yöneticisinin Sweet Sorghum’a dayalı bir etanol tesisi kurmayı planladığını ve bunun için enstitü ile şimdiden görüşmelerde bulunduklarını söyledi.