Kadın bankasının uyarısını dikkate almadı ve bir milyondan fazlasını sahte komisyonculara gönderdi

IstAh

Member
Jina'dan röportajı yapan kişiye göre bir kadın, sosyal medyada Başkan Petr Pavel'in idam cezası nedeniyle emekli maaşına zam sözü veren bir bağlantıya tıkladı.


Bağlantıya tıkladıktan sonra, kendisini yatırım şirketiyle tanıştıran ve altı bin kronluk ilk ödemeyi göndermesi gereken tutarı dikte eden bir kadın, kurbanla temasa geçti ve birçok İnternet dolandırıcılığından birinin tutuklandığını anlattı. polise göre Martina Jandov.


Daha sonra şirketin sahte temsilcisi kadınla temasa geçti ve onu anlaşmazlıklarını daha iyi değerlendirmeye ikna etti. Bunun üzerine jete 70.000 kron gönderdi ve komisyoncuyla telefonla ve WhatsApp uygulaması aracılığıyla iletişim kurmaları konusunda anlaştı.


Banka bizi uyardı



Bu mesajı gönderdikten sonra dolandırılan kadınla banka iletişime geçerek bunun şüpheli bir işlem olduğunu söyledi. Bu yüzden bir kez daha dolandırıcı komisyoncuyla bağlantı kurdu ve onu tüm parasından mahrum etti.


Dolandırıcının bir geri dönüş mesajı göndermesi ve Anydesk uzaktan erişim programını yüklemenize yardımcı olması gerekiyordu. Emekli maaşı hala geri gelmediğinden, evine girmesine izin vermek zorunda kaldı ve diğer birçok mali işlemi kapıda onayladı. Jandov, parayı bir yerden diğerine aktardığını ve hatta blokeyi kaldırmak için 800.000 kron ödemek zorunda kaldığını ve bunun komisyoncu tarafından tavsiye edilmiş olabileceğini anlattı.


Kadın bu şekilde toplamda yaklaşık 1,2 milyon kron içti. Polis memuru, dolandırıcılık, izinsiz ödeme, sahtecilik ve ödeme aracında değişiklik yapma, güvenlik sistemine yetkisiz erişim ve güvenlik sistemine yetkisiz erişim veya bilgi taşıma suçlarından soruşturmayı sürdürüyor. Fail sekiz yıl hapisle tehdit ediliyor.