İnsan Çizimleri

Hasan

New member
Temel olarak insan çizimleri nde çizim teknikleri hakkında konuştuğumuzda, bir insanı ya da bir sandalyeyi, bir köpeği ya da herhangi bir şeyi tasvir etmek arasında hiçbir fark yoktur, çünkü temel kural yakından bakmak, gözlemlemek ve kendi duyuları tarafından aldatılmamaktır. Genellikle kendi gözünün önünde bir kriter olarak tutulan bir kalemle hile yardımcı olur. Ancak, insanları, insan figürünü ve hareket çalışmalarını çizmek için hala birçok yararlı ipucu ve püf noktası var. Bu yazı, insanların nasıl çizileceğini ve özellikle de vücudun oranlarının doğru temsilini öğrenmekle ilgilidir.
İnsan Figürü Çizimleri
İnsanları bir hobi olarak çizmek istiyorsanız, kendinizi insan vücudunun bazı oranlama kurallarına göre yönlendirebilirsiniz. İnsan çizimleri

Bu sadece geniş bir kuraldır, ancak çizim için bir kişinin kabaca sekiz kafanın yüksekliğine sahip olduğunu varsayabilirsiniz. İnsan çizimlerinde başın yüksekliği, bir kişinin oranlarını doğru bir şekilde çizmemize yardımcı olmak için resminde bir ölçü birimi olarak hizmet eder. Birim kafa, bir kişinin uzunluğu boyunca aşağıdaki gibi dağıtılır (ayrıca aşağıdaki şekle bakınız):
  1. Baş
  2. Çeneden meme uçlarına
  3. Meme uçlarından göbeğe
  4. Göbekten kasık bölgesine
  5. Kasık bölgesinden uylukların ortasına kadar
  6. Oradan dizlerinin altındaki noktaya kadar
  7. Dizlerden alt bacağın ortasına kadar
  8. Alt bacağın merkezinden topuklara
Bir kişinin oranlarını çizmek için başka bir kural:
  • Uyluk alt bacak kadar uzun
Bunlar vücut uzunluğu verileriydi, şimdi vücudun genişliği ile ilgili insan çizimlerinin oluşturulması için oran kurallarına geliyoruz:
  • Omuz omuza = iki kafa
  • Bel = 2/3 omuz genişliği
  • Adam: pelvis genişliği = omuz eklemlerinin genişliği
  • Kadın: pelvis genişliği = omuz genişliği