Vtu: 24 Şubat’ta Vtu toplantısı; 700’den fazla doktora sertifikası alın | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Belagavi: Visvesvaraya Teknoloji Üniversitesi’nin (VTU-Belagavi) toplantısının 24 Şubat’ta buradaki Jnana Sangama kampüsünde yapılması planlanıyor.
Toplantıya Vali Thawarchand Gehlot başkanlık edecek. Profesör TG SitharamTüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi (AICTE) Başkanı , ana konuk olacak. Yüksek Öğrenim Bakanı CN Ashwath Narayan da katılacak.
Pazartesi günü burada üniversitede düzenlediği basın toplantısında Rektör Magnificus S. Vidyashankar toplantı sırasında üniversitenin 51.905 BE/BTech derecesi, 1.032 BArch, 9 BPlan, 4.279 MBA, 2.028 MCA, 1.363 MTech, 82 MArch derecesi ve 1 PG diploması verdiğini söyledi.
Bu yıl, üniversite ayrıca toplantı sırasında 700’den fazla PhD bilim insanına ve araştırma yoluyla 2 MSc (Engg) ve araştırma bilim insanlarına 4 entegre çift diploma verecek. VC, “Bu, toplantı sırasında üniversitemiz tarafından verilen en yüksek doktora derecesi sayısıdır” dedi.
Düzenlenen davette, üniversite bilim alanında fahri doktoralar için üç sanayicinin adını seçti. Vikram Kirlosakar (ölümünden sonra), Toyota Kirloskar Motors’un eski Başkan Yardımcısı M Lakshminarayan, Başkan, WABCO India Ltd ve TVS Automobile Solutions Pvt Ltd ve Sachin Sabnis, Belgaum Ferrocast India Pvt Ltd.
Vidyashankar’a göre, 37.698 erkek ve 25.757 kız olmak üzere 63.455 öğrenci BE/BTech sınavına girmiş ve 51.905’i geçmiştir.
Başarılı öğrencilerin 16.724’ü özerk kolejlerdendir.
Eski öğrencilere fırsat
bu VTU1 Nisan 1998’de kurulan , gümüş yıldönümünü 2022-23’te kutlayacak. Üniversitemiz, bu kutlamada, bir sınavı kazanarak diplomasını alamayan eski öğrencilerine de şans tanıdı.
V. C. Vidyashankar Yönetim kurulunun Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım aylarında yapılacak iki sınavı onayladığını söyledi.