DHARWAD: Eğitim sektöründeki gelişmelerden şikayet edin eğitimci Başkan Yardımcısı Niranjanaradhya insanların kastlar ve dinler arasındaki mücadeleden bıktığını belirtti.
“Bu durum kin ve kıskançlığa yol açıyor. Saatin ihtiyacı, eğitim haklarının etkili bir şekilde uygulanması için mücadele etmektir. Siyasi partiler kendi alanlarında eğitime öncelik vermeli anket manifestosu‘ Cuma günü burada gazetecilere söyledi. “Siyasi partiler, halkın yakıcı sorunlarının yanı sıra, topluma karşı büyük bir haksızlık olan kast siyasetine de bulaşmakta ve halkın emellerine aykırı düşmektedir. anayasa,” ekledi.
Siyasi partilerin kast siyasetini dizginleyerek eğitim tesislerini iyileştirmeye ve eğitim haklarını etkin bir şekilde uygulamaya odaklanması gerektiğini söyleyen Erdoğan, şunları ekledi: “Şu anda eğitim alanı birçok zorlukla karşı karşıya ve durum içler acısı. Birbirini izleyen hükümetler eğitimi öncelikli bir sektör olarak görmediğinden, eğitim yasası doğru ruhla uygulanamadı.”
Niranjanaradhya, “İnsanlar eğitime öncelik veren siyasi partiyi desteklemeli ve bağlılıkları seçim beyannamelerine yansıtılmalıdır” dedi.
Eğitim uzmanlarının farklı partilerden siyasi liderlerle görüşerek onlardan eğitime öncelik vermelerini isteyeceğini kaydetti. bir soruda, Niranjanaradhya 2019-2020’de devlet okullarında 22.000 boş öğretmen pozisyonu olduğunu ve 2020-21’de 34.000’e yükseldiğini söyledi.
2021-22’de keskin bir şekilde 1,41 lakh’a yükseldi. Toplum, bu koşullar altında öğrencilere kaliteli eğitim vermeyi nasıl bekleyebilir diye sordu. Sadece bir öğretmen tarafından yönetilen 4.779 ilkokul ve 579 lise bulunmaktadır. Eğitim sektörünün büyük bir öğretmen açığıyla boğuşması üzücü.