‘swagrama’ Bursu iyi tepkiler aldı | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

GADAG: Yönetim ve yönetim derslerinin tümü bir sınıfın sınırları içinde verilemez; Kurum içi öğretmenler tarafından iletilen teoriler, sahadaki gerçekliğe karşı test edilmelidir.
Karnataka Eyaleti Kırsal Kalkınma ve Gadag’daki Panchayat Raj Üniversitesi, öğrencilere köy yaşamı ve kırsal gerçeklerden ne kadar uzak eğitim verildiğinin farkında olarak, üniversitenin bölümlerinin test edip öncülük edebilmesi için ‘Swagrama Kardeşliği – Köyüm, Benim Gururum’ girişimini başlattı. kırsal alanlardaki insanların yaşamlarını dönüştürmek için kendi bilgilerine göre.
Girişime hem öğrenci topluluğundan hem de sosyal yardım programından yararlanan köy sakinlerinden çok büyük tepki geldi. Öğrencilerin üniversite tarafından sunulan diğer bursları güvence altına almak için hem akademik hem de diğer bir dizi kriteri karşılaması gerekirken, ‘Swagrama’ girişimine katılmak isteyenler köylerin kaderini iyileştirme konusunda gerçekten tutkulu olmalıdır. Abdul Nazir Sab Kırsal Kalkınma Enstitüsü, Pagnapawaha’daki Chanakya Üniversitesi, Shivamogga’daki Kuvempu Üniversitesi’nin çalışma başkanı, STK Youth for Seva, Karnataka State Rural Development ve Panchayat Raj University ile işbirliği içinde, köyleri yeniden inşa etmek için inisiyatif aldılar. kendi kendine yeterlilik temelinde.
Gadag üniversitesinin rektör yardımcısı Vishnukant Chatpalli, girişimin birincil amacının, gençleri kırsal kitlelerin yaşam koşullarını iyileştirmeye dahil ederek ulus inşası sürecine zorlamak olduğunu söyledi. “Bu grup topluluğuna, özellikle köylerinde değişim başlatmaya kararlı gençlerden çok büyük tepkiler geldi. Ülke genelinde insanlardan 1.800’ün üzerinde başvuru aldık.
Adayları seçmek bizim için zorlu bir görev oldu. 28 ilçeyi temsil eden 100 grubu tamamladık. Mysuru, Kalaburagi, Bengaluru ve Gadag’da röportajlar yaptık. Şu ana kadar kesinleşen 200 adayın 160’ı erkek, geri kalanı kadın. Her grup bir ila üç üyeden oluşacak, “dedi Chatpalli STOI’ye.
dokuz gün preran Bugün başlayan shibir, kısa listeye giren adaylar için ‘Swagrama Mitras’ olarak adlandırılacak. VC, girişime katılan diğer üniversitelerden uzmanların adaylara eğitim sağlayacağını söyledi.
VC, her gruba köydeki koşulları değerlendirmesi ve gelişimi için bir plan sunması için üç ay süre verileceğini de sözlerine ekledi. Yetkili, yerel topluluk katılımını doğru bir şekilde değerlendirmek için katılımcı bir değerlendirme yaklaşımının benimseneceğini de sözlerine ekledi. “Üniversite tüm gruplara finansal destek sağlayacak. Chatpalli, her grubun görevini üç yıl içinde tamamlaması gerekecek” dedi.