Şoförler, köylüler Gadağ’daki kırsal hükümet okulunu destekliyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
Gadag: Gadag ilçesine bağlı Narayanpur köyünde bir grup kamyon, taksi ve tanker sürücüsünün hükümetin üst düzey ilkokuluna yardım etmek için bir araya gelmesinden bu yana yaklaşık bir yıl geçti. Rajaratna Sangha adlı bir forum başlattılar ve öğrencilere yardımcı olmak için Pazartesi günü okula iki Android TV hediye ettiler.
Bir kamyon şoförü ve forum başkanı Kallayya Hiremath, TOI’ye bir sürücüler derneğinin okula yardım ettiğini söyledi. “Bazı köylüler güçlerini birleştirmek istedi ve bir yıl önce Rajaratna Sangha’yı kurdu. Şu anda 12 üyemiz var. Kazancımızdan aylık 500 lirayı okulumuzun gelişmesi için ayıracağız. Okul projeleri için devletten para beklemiyoruz. Bu yıl 22.000 Euro topladık. Okuldaki öğretmenlere başvurduk ve öğrenciler için neye ihtiyaçları olduğunu sorduk. Dijital TV’leri önerdiler, biz de onları Bengaluru’da toptan fiyatlarla satın aldık” dedi.
Forumun, öğretmenlerin her yıl ihtiyaç duyduğu öğrenme materyallerini sağlayacağını iddia etti.
VV Naduvinamani, Blok Eğitim Sorumlusu Ron, Eğitim Müdürlüğü adına televizyonları teslim aldı. Köylülerin bir devlet okuluna yardım etmek için bir forum kurmasının nadir görülen bir olay olduğunu söyledi.
İmamsab Huilgol, Gadaginmath, Kiran Hanchinal ve diğer üyeler, Sangha’nın katı kanunları olduğunu bildirdi. “Sangha için her ay 500 Rupi yatırmamız gerekiyor ve bunu başka hiçbir şey için kullanmayacağız. Devlette veya daha iyi bir iş bulamadığımız için üzgünüz. Şimdi çocuklarımızın en iyisini almasını sağlamak istiyoruz. Çocukların doğum günleri gibi özel günlerimizde Sangha’ya katkıda bulunuyoruz.” eklediler.
Rajesab Nadaf, Okul Geliştirme ve Denetim Komitesi Başkanı ve SK HottinOkul müdürü, bu girişimi gören birçok velinin okula yardım etmek için öne çıktığını belirtti. “Akıllı TV’lerin yanı sıra 4 yazı tahtası ve bir lavabo sağladık. Pratibha Karanji ve spor etkinlikleri sırasında çocuklar için yemek ve ulaşım olanaklarına sponsor oldular.
Okul, 2019’da su çanını tanıtmasıyla manşetlere girdi ve bu, eyalette türünün ilk örneği oldu.