Kanpur: tarafından büyük bir girişim başlatılıyor Akıllı şehir Kanpur, elektrik tasarrufu sağlamak ve şehrin tüketicilerine daha iyi hizmet sunmak için kesintisiz yüksek kaliteli güç kaynağı sağlamak.
Tümen Komiserliği’nin tebliğine göre, bu girişim merkezi ve eyalet hükümetleri arasında ortak bir çabadır. Enerji sektöründe otomasyon ve yeni teknolojileri kullanarak daha iyi hizmetler ve kesintisiz, kaliteli elektrik arzı sağlayacaktır.
“Kanpur Smart City Limited, güç kaynağının kalitesini, güvenilirliğini ve karşılanabilirliğini artırmak için şehrin elektrik dağıtım sektöründe “Denetleyici Kontrol ve Veri Toplama (SCADA)/Gelişmiş Dağıtım Yönetim Sistemi (ADMS)” uygulamak için yeni bir proje başlattı. finansal olarak sürdürülebilir ve operasyonel olarak verimli bir sistem aracılığıyla tüketicilere ulaştırılacaktır” denildi.
Bu, hükümet tarafından yürütülen Discoms UP’deki ilk elektrik otomasyon projesidir. Kesco, Kanpur (UP’nin devlete ait bir şirketi). Açıklamada, “Ayrıca, Kesinti Yönetim Sistemi (OMS) içeren bir dağıtım sisteminde bu yükseltmeyi/otomasyonu uygulayan ilk şirket olacak” denildi.
Çarşamba günü, Bölüm Komiseri Raj Shekhar, bu yeni komuta ve kontrol merkezinin bulunduğu Kesa Colony, Vikas Nagar’da bulunan yeni Denetim ve Veri Toplama Kontrol Merkezini/ADMS’yi (Gelişmiş Dağıtım Yönetim Sistemi) ziyaret etti.
Tebliğde, ziyaretin kilit noktaları ve bu rüya projenin gerçekleri, GE’nin SCADA, ADMS OMS (sipariş yönetim sistemleri) ve GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) yazılımının Kesco dağıtım ağının güvenli yönetimini ve orkestrasyonunu sağlayacağı belirtildi. .
“Bu çözüm, modüler bir mimari, uyarlanabilir algoritmalar, tahmine dayalı analitik ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi aracılığıyla güvenilirlik, üretkenlik ve verimlilik sağlıyor. SCADA/ADMS yazılımı, müşterilerimizin tahmine dayalı ve otonom operasyonlara ve optimize edilmiş bir dağıtım ağına yönelik yolculuğunu destekliyor.” .
GIS entegrasyonu ile sistemi görselleştirmenin yanı sıra voltaj dalgalanmalarını ve ters akım akışlarını yönetme, arızaları ve arızaları yönetme ve besleme kalitesini iyileştirme gibi benzersiz özelliklere sahiptir. Şebekedeki reaktif gücü yönetecek, şebeke esnekliği sağlayacak ve mevcut ekipmanı optimize ederken ve yeni sermaye yatırımını sınırlandırırken yeni nesil varlıkları barındıracak.
Toplam proje maliyeti yaklaşık Rs.64 crore’dir (finansman Rs. 44.0 crore Kanpur Smart City Limited’den ve Rs. 20 crore Kesco’dan).
Proje, Kesco Kanpur tarafından yürütülüyor.
M/s GE T&D India, projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinden sonra 6 yıl boyunca tüm sistemin bakımını yapacak olan uygulayıcı kurumdur.
IT Kanpur, Proje Yönetim Ajansı (PMA) ve SCADA/ADMS/GIS proje uygulamasının teknik danışmanıdır.
Komiser, proje çalışmasının bu yılın 31 Ocak tarihine kadar tamamlanması talimatını verdi.
Projenin yatırım getirisini gözden geçirmesini ve ayrıntıları 25 Ocak’a kadar sunmasını istedi.
Çarşamba günü SCADA/ADMS/GIS Kontrol Merkezine yapılan ziyarette, Genel Müdür Anil Dhingra, Kesco, Manish Gupta, İcra Mühendisi Kesco, Lalit Krishna, PAT Kesco, Sarvesh Pandey, İcra Mühendisi (IT), Rajesh Bhardwaj, İcra Mühendisi (Sivil), Ankush Sharma, Profesör, IIT Kanpur, Shiv Kumar Singh, Araştırma Görevlisi, IIT Kanpur, Shiv Kumar ve Bayan GE’den Abhijeet de hazır bulundu.