Kanpur: IIT Kanpur’un teknoloji iş kuluçka merkezi olan Başlangıç Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (SIIC), gelişmiş pazarlama stratejisi ve stratejik yönetim, yapay zeka alanlarında altı paralel grubun yürütüldüğü Gelişmiş Yönetim Geliştirme Programının ilk gruplarını düzenledi. IIT -Kanpur kampüsünde ve Noida’daki Sosyal Yardım Merkezinde. Sektörden bağımsız bu eğitim programına birkaç sektör uzmanı öncülük etti.
Ülkenin dört bir yanından adaylar, iş ve teknik becerilerini geliştirmek için altı paralel grup halinde sertifikasyon eğitim programını tamamladılar. Kapsamlı eğitim oturumu, yeni girişimleri teşvik etmek, mevcut KOBİ’lerin kapasitesini geliştirmek ve ülkede girişimcilik kültürünü aşılamak amacıyla düzenlendi. Eğitim oturumunun öne çıkanları, seçilen MSME’lere MSME Bakanlığı’ndan hibe alma fırsatı verilmesini içeriyordu. MSME’ler, temsilcileri ziyaret etmenin yanı sıra sektör uzmanları ve girişimcilerle etkileşim kurma fırsatı buldu. Bu program, birden fazla sektörde girişimciliğin birkaç önemli unsurunu vurguladı. Katılımcılar, fikir aşamasından itibaren başarılı girişimler oluşturmak için kendi alanlarında geçerli iş bilgisi çerçevelerine erişebildi.
Profesör Ankush SharmaKıdemli İnovasyon ve Kuluçka Profesörü, HTE Kanpur, şunları söyledi: “MSME Bakanlığı tarafından desteklenen İleri Yönetim Geliştirme Programı, belirlenen alanlarda iyi bir farkındalık yaymamızı sağlıyor. Bu, ülkenin girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirecek ve etkili iş modellerinin yaratılmasına yol açacaktır.” Nikhil AgarvalFIRST & AIIDE-CoE CEO’su şunları söyledi: “MSME ekosisteminde yer alan ve eğitim programına katılmakla ilgilendiklerini ifade eden birkaç kişiden cömert bir yanıt aldık. Kritik zorlukların üstesinden gelmek için sektörde yapılması gereken muazzam çalışmanın bir göstergesidir. MSME Bakanlığı tarafından gerçekten harika bir girişim ve tam olarak uygulanmasını desteklemekten mutluluk duyuyoruz.” SIIC COO’su Piyush Mishra şunları ekledi: “SIIC IIT Kanpur, Gelişmiş ESDP ve MDP eğitim programını başarıyla uyguladı. Bu beş günlük sertifika eğitimi, belirlenen sektörlerde son mil öğrenimi sağlayacaktır.”