Savanur: Peeved Ryot, Bullock’a belediye çalışanları için rüşvet teklif ediyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HAVERİ: Bir çiftçi ortalığı karıştırdı Şehir Ofisi içinde savanur Perşembe günü öküzüyle geldiğinde. Nedeni: Hiç parası yoktu ve hayal kırıklığından, uzun vadeli bir sertifika çıkarması için öküzüne rüşvet olarak teklif etmek istedi. Bu, işi yapması için iki yıl önce başka bir memura 25.000 Rupi rüşvet ödemesinden sonra.
Savanur, Başbakan Basavaraj Bommai’nin seçim bölgesine giriyor. Çiftçinin tuhaf davranışı, sonunda şehir ofisi yetkililerini suçlu çalışanlara baskı yapma ve sertifikayı Pazartesi günü çiftçiye verme sözü vererek oturup not almaya zorladı.
Çiftçi, Yallappa Ranoji, TOI’ye iki yıl önce bir Khata ekstresi sertifikası için başvurduğunu söyledi. “O zamandan beri belgeyi almak için sütundan gönderiye koşuyorum. Hatta iki yıl önce bir çalışana 25.000 Rs rüşvet bile ödedim, o daha sonra transfer oldu. Sertifika başvurum o zamandan beri askıda kaldı” ranoji söz konusu.
“Belediye ofisinin bir çalışanı tekrar rüşvet istediğinde tamamen harap oldum. Zaten param bitmişti. Perşembe günü hüsrana uğrayarak öküzüme rüşvet teklif etmeye gittim. İçeri girip personele bağırdığımda, orada bulunan herkes dışarı fırladı ve işimi bir an önce bitirme sözü verdi” diye ekledi.
Savanur şehir ofisi başkanı Renuka Desai, görevi daha yeni üstlendiğini ve Ranoji’nin içinde bulunduğu kötü durum hakkında hiçbir fikri olmadığını söyledi. Ancak, Ranoji’nin deneyimini öğrenince harekete geçti.
“Khata özütünün serbest bırakılmasını geciktiren ve rüşvet talep eden personele karşı derhal harekete geçilmesini tavsiye ettim. Pazartesi günü sertifikayı vereceğiz” dedi.