‘sahte 2020 sektörde yeni ufuklar açıyor’ | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
Dharwad: Ulusal eğitim politikasının birçok göze çarpan yönünü vurgulayarak (SAHTE)-2020, Hindistan Tarih Araştırmaları Konseyi (ICHR) Üye Sekreteri Umesh Kadam Cumartesi günü, politikanın uygulanmasının sektörde şimdiye kadar keşfedilmemiş umutların kapılarını açacağını söyledi.
Dharwad’daki Eğitim ve Sosyal Bilimler Merkezi ile birlikte Multidisipliner Gelişim Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ‘Bharat@2035: Hindistan Yüksek Öğretimi için Dönüşümsel Bir Vizyon’ konulu ulusal bir konferans ilan eden Kadam, NEP’lerin yeni boyutlar ortaya koyduğunu söyledi. eğitim ve araştırma alanı. “NEP, öğrencilere yenilik yapmaları için geniş alan sağlayan disiplinler arası öğrenme ve araştırmayı vurgular” dedi.
Kadam, politikanın müfredatı tasarlamanın yeni yollarını teşvik etmenin yanı sıra yenilikçi öğretim yöntemlerine ivme kazandırdığını da sözlerine ekledi. “NEP, günümüzün bilgi edinimi için gereken yüksek standartları karşılıyor, böylece öğrencilerin önlerindeki zorluklara hazırlıklı olmalarını sağlıyor” dedi.
Hindistan Teknoloji Enstitüsü-Dharwad direktörü Venkappayya Desai, NEP-2020’nin Macaulay’ın öncülüğünü yaptığı eğitim sistemi üzerindeki perdeleri nihayet kapattığını söyledi. “NEP-2020 kapsamında bölgesel dillere öncelik verilmektedir. Bu, öğrencileri zihinsel, fiziksel ve entelektüel olarak güçlendirmenin yanı sıra sektörde bir dönüşümü başlatacak” dedi.
Oturuma başkanlık eden Multidisipliner Araştırma Merkezi Başkanı Kailash Chandra Sharma, NEP-2020’nin öğrencilerin düşünme biçimini temelden değiştireceğini ve aynı zamanda onları en ileri araştırmaları yürütmeye teşvik edeceğini söyledi. Sanskritçe’yi yaygınlaştırma gereğini vurguladı. tnn