Ram Mandir’in inşasına karşı değiliz: Siddaramaiah | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
Hubballi: İnşaata karşı değiliz Ram Mandir Ayodhya’da, ancak siyasi kazanç için kullanılmamalı” dedi. Siddaramaja, eski başbakan ve muhalefet lideri. Cuma günü burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak karşı olmadığımızı söyledi. Ram Mandir ancak bu konu siyasi çıkar için politize edilmemelidir. Köylerimizde Ram ve Lord Anjaneya tapınakları da inşa ettim. Ram mandir sorunu Başka bir dine mensup insanları kışkırtmak için siyasallaştırılmamalıdır” dedi.
Bir soruya yanıt olarak Siddaramaiah, RSS’nin özgürlük hareketinde hiçbir rolü olmadığını söyledi. Bunun nedeni, RSS üyelerinin veya Hindu Mahasabha üyelerinin 1925 ile 1947 arasındaki özgürlük mücadelesinin bir parçası olmamasıdır.
Ayrıca, Başbakan Basavaraj Bommai hakkındaki köpek yavrusu açıklamasını savunmaya devam ederek, kolayca korkan insanlara köylerde köpek yavrusu veya kedi denildiğini söyledi. “Kırsal kökenli biri olarak, ‘köpek yavrusu’ kelimesini bu bağlamda, Başbakan’ın Başbakan’la yüzleşmekten korktuğunu belirtmek için kullandım. CM’nin biraz cesaret göstermesini ve devletin kalkınması için hibe alması için Başbakanla açık konuşmasını istedim” dedi.
“İnsanları hayvanlara, kuşlara ve hatta bitkilere benzetmek yanlış değil, çünkü bu parlamento dışı değil, köylerde çok eski bir gelenek. Benim adım Tagaru, Huliya ve Yediyurappa’nın adı Raja Huli ve bu sözler parlamentoya aykırı sözler değil” dedi. CM’yi incitmek, saygısızlık etmek veya gücendirmek gibi bir niyeti olmadığını da sözlerine ekledi. “Sadece başbakan için biraz cesaret göstermesini istedim” dedi.
Vidhana Soudha’daki bir mühendisten ele geçirilen 10,5 lakh Rs hakkında yorum yapan, tutuklanan mühendisin parayı CM’ye mi yoksa bir bakana mı teslim etmeye geldiğini bilmediklerini söyledi. “Bu sadece bizim sonucumuz. Doğru olabilir veya olmayabilir. Dolayısıyla bu parayla ilgili gerçeğin ortaya çıkması için bu konunun etraflıca araştırılması gerekiyor” dedi.