Patronları, polis memurlarının istemsizce ayrıldığı iddiasıyla ilgili olarak özgür bir karar verdiklerini söyledi

IstAh

Member
Kriminalist ve uzun süredir bölgesel polis editörü yardımcısı olan Ji Karsek, 34 yılın ardından aralık ayı sonunda sivil hayata emekli oldu, ancak 4 Ocak 2024'te aniden öldü. 38 yıllık hizmetin ardından, Trutnovsk polisi yıl sonunda öldü. Polisin basın açıklamasına göre Ocak ayının başında ikisi de kendi başlarına ayrıldı.

Bölge polisi editörü Petr Sehnoutka, Karsk'ın davranışına atıfta bulunarak polis memurunun geçen hafta gidişi hakkında yorum yapmayı reddetti. Konuştu ve şimdi.

İki polis memuruyla tekrar tekrar ciddi görüşmeler yaptım ve partinin herhangi bir baskısını reddettim. Her ikisi de hizmet anlaşmazlığının kendi başlarına sonlandırılmasını istedi ve polislerin gerekçeleri de kendilerinin özgür kararıydı. 12 Ocak'ta yayınlanan bilgilere göre, iki polis memurunun ayrılma koşullarının polis başkanının kışkırtmasıyla ve R Polis Başkanlığı'nın iç denetimiyle araştırılacağı anlaşılıyor. O zamana kadar bu konuda yorum yapmak mümkün değil. Petr Sehnoutka, bu soruşturmanın sonuçlarını söyledi.

Ancak onun istemsiz ayrılışı, on bir yıldır Trutnov polis teşkilatında görev yapan Pavel Kandera tarafından Denka'ya doğrulandı.

Burada kalamayacağımı benim için çok açıktı Sayın Editör. Hızlıydı. bana burada olmayacağımı söyledi. Bunun nedeni eski Başkan Vejdar'ı uzun zamandır tanıyor olmamdı. Ve burada böyle insanlar olmayacak çünkü o onları istemiyor ve bunu sağlamak için öldü. Pavel Kandera, geçen ağustos ayında göreve gelen bölge editörü Sehnoutka ile yaptığı görüşmede Denka N'ye, “Böylece bir karar verdim ve polisten ayrıldım” dedi.

Eski polis başkanı ve kendi partisini paylaşan arkadaşı Jan Vejdar, kendisini suç müfettişi Karska'nın zorla ayrıldığı konusunda uyardı.

Birlikte pek çok güzel ama bir o kadar da acımasız anlar geçirdik. Bu yüzden birbirimize çok yakındık. İşte bu yüzden iş yerinde nasıl bir baskıya maruz kaldığını kendisinden biliyorum. Yeni editörün ayrılmasından sonra kendisinden kurtulmak amacıyla kendisine söylenen her kelimeyi biliyorum. Jirka kendi isteğiyle ayrılmadı, mecbur kaldı. Sebep? Benimle uğraş, hep geçmişten. Ona başka bir sebep göstermediler, diye yazdı vejdar. Polis şefi iki yıl önce İçişleri Bakanı Vto Rakuan'ın (STAN) ayrılmasının ardından hayatını kaybetti. Nisan 2022'de onun yerine mevcut polis başkanı Martin Vondrek getirildi.

Vejdar'ın çıkışının kışkırtılması üzerine polis teşkilatının denetlenmesi talimatı verildi. Sayın Emniyet Müdürü Jan Vejdar'ın serbest bırakılmasına dikkat çekti. Bu sözlere yanıt olarak şeffaf bir raporda yer alan bilgileri Polis Başkanlığı R'nin iç kontrolüne bıraktı. Başkanlık sözcüsü Ondej Moravk, şu anda sonuçların ne zaman açıklanabileceğine dair hiçbir bilgim olmadığını söyledi.