Kanpur: Şeker endüstrisi yan ürünlerinden ve atıklarından katma değerli ürünler üretmek için teknolojiler geliştirme arayışı içinde, Ulusal Şeker Enstitüsü, Kanpur, şimdi patentli olan başka bir başarı elde etti. “Mevcut buluş, birkaç basit adımda, uygun, endüstriyel olarak uygulanabilir, uygun maliyetli ve aynı zamanda geleneksel kaynak karbonhidrat ham maddesinin – yani – Bu tür bileşiklerin üretimi için ksiloz şekerinin izolasyonu ve saflaştırılması.Bu bileşikler, anti-diyabetikler, antibiyotikler, yaşlanma karşıtı moleküller, yüzey aktif maddeler ve anti-enflamatuar bileşikler gibi uygulamalar için büyük önem taşımaktadır.Ürün, oldukça saygın şirketler tarafından kullanılmaktadır. Yaşlanma karşıtı kremlerini formüle ederken,” dedi Ulusal Şeker Enstitüsü müdürü, Profesör Narendra Mohan.
“Artık teknolojiyi Ulusal Araştırma Geliştirme Kurumu’nun yardımıyla ticarileştireceğiz” dedi.