Narayana Murthy, kültürün bir ulusun gelişmesi için en önemli bileşen olduğunu söylüyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Hubballi: Infosys’in kurucusu NR Narayana Murthy, bir ülkenin kalkınması için gereken en önemli bileşenin kültür olduğunu söyledi – adalet kültürü, sıkı çalışma kültürü, disiplin ve bizden daha iyi olan insanlardan öğrenmeye açıklık kültürü.
Deshpande Vakfı’nın Cumartesi günü buradaki BVB kampüsünde düzenlediği ‘Gelişim Diyaloğu 2023’ sırasında kültürün ilk adım olduğunu söyledi. Sonra eğitim, sağlık, tarım ve diğerleri var.
Kültürümüzü yeniden şekillendirme süreci çok zor ve insanlarımızın bunu yapmasına yardımcı olacak teknolojiyi bulmamız gerekiyor. giriiş Aadhaar para işlemlerinde yolsuzluğun bir ölçüde azaltılmasına yardımcı oldu. Aadhar gibi insanlarımızın da kültürümüzü dürüstlüğe, çalışkanlığa, pozitivizme, ekip çalışmasına, sorumluluğa vb. O zaman büyümenin inanılmaz derecede hızlı olacağına inanıyordu. Teknolojinin insanların hayatlarını nasıl değiştirdiğine dair bazı hikayeler paylaştı, teknolojinin özgüvenlerini ve özgüvenlerini artırdığını ve ayrımcılık yapmadığını söyledi.
Bilimin amacının doğayı çözmek ve gizemlerini anlamak olduğuna dikkat çekti. Öte yandan bilim ve teknolojinin amacı, bilimin ilkelerini kullanarak maliyetleri düşürerek, üretkenliği artırarak, konforu, eğlenceyi vb. Her teknoloji, gıda, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim sağlayarak kırsal kesimdeki insanların yaşamlarını iyileştirme potansiyeline sahiptir.
Teknolojimizi Yeni Delhi’deki G20 toplantısında göstermeyi amaçlayarak, uzmanların Delhi’ye yaklaşık 10-20 km uzaklıkta bir model köy hazırlamasını önerdi. G20’den 15-14 ülkenin hala birçok sorunu var. Mutlaka alkışlayacaklardır. Hindistan, çok fazla zaman kaybetmeden, en yoksulların hayatlarını nasıl iyileştirdiğimizi çok kolay bir şekilde gösterebilir, diye önerdi.
Radha BasuiMerit şirketinde CEO, tr Srikanth NadhamauniAadhaar’ın kurucusu ve CTO’su, teknolojinin kırsal yaşamları nasıl değiştirdiği hakkında da konuştu. Ayrıca iklim değişikliği krizi, kadınların güçlendirilmesi ve diğer konularla başa çıkmada teknolojinin rolü hakkında konuştular.