Náchod'da birisi belediye binasına belediye başkanının aleyhine tabelalar karaladı, polis bununla ilgileniyor

IstAh

Member
Yazıtlardaki sorun belediye başkanı Milan Vik (Patrioti Nchoda) tarafından Pazartesi günkü konsey toplantısında dile getirildi. Muhalefete başvurdu ve uritima avcısını, eğer yazarsa, yazıtlara devam etmesi konusunda ikna etmeye çalıştı.

Birisi kültürel bir anıt yapmayı hedefliyorsa, bu biraz da görgüsüzlüktür. O yazılar farklı yerlerde farklı yerlerde karşımıza çıkıyor, kodlar onbinlerce krona kadar çıkıyor ve bunu belirtmeden geçemeyiz. Başka bir şehirle ilgili suç duyurusunda bulunduk, belediye binasındaki yazı sanırım Nchoda belediye başkanı Jan Tvrteka'nın (SOCDEM) iDNES.cz ile paylaştığı şeyle ilgili.

Ona göre yazıtlar sadece belediye mülklerinde değil, şehir merkezindeki özel evlerde de bulunuyordu.

Açıkça Blovsi'deki arazi satışını kastediyor, yazıtlarda toprak, hırsız kelimesi geçiyor. Norov'un Esk TV'deki haberinin ardından yaşandı. Birisi üzerine alkol işareti koymuş gibi görünüyor. Belediye binasının cephesindeki yazıtı mekanik olarak kaldırmaya çalıştık, ama aynı zamanda kimyasal yöntemlerle de kaldırmaya çalıştık, başka yolu yok. Belediye başkanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, cep telefonunda yerleri zımparalamanın, yeniden kaplamanın ve cilalamanın gerekli olacağını söyledi.

21 Nisan 2024, 20:06 pspvek arşivlendi: 23 Nisan 2024, 18:14.

Polis sözcüsü Lucie Konen, Promendn Caddesi'ndeki bir olay için kayıtlı olduğunu doğruladı ancak belediye binasına gönderilen mektupta olay bu şekilde ele alınmaya başlandı.

İlk soruşturmadan, bunun yabancı mülke yönelik cezai zarar olabileceği sonucu çıkıyor. Henüz kimliği belirlenemeyen failin bir an önce tespit edilebilmesi için toplanan bilgileri değerlendiriyoruz. Sözcü, iDNES.cz editör ekibine şu anda fotoğraflar da dahil olmak üzere herhangi bir bilgi vermeyeceğimizi söyledi.

İç denetim hatayı bulamadı

Belediye binası, Blovs'ta 1,3 hektarlık araziyi vergisiz olarak 22,4 milyon kronluk uzman görüşüne göre belirlenen bir fiyata satın aldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında 25 temsilciden 22'si satın alma işlemini destekledi. Şehir, atıkların toplanıp enerji kullanımı için donatılabileceği bir enerji parkı inşa etmek istiyor.

Reporti T, şehrin Estate Velk Chuchle ile Ocak ve Kasım aylarındaki işlemlerini analiz etti. Şirket, araziyi bir milyon krona geri kalan kişiden satın aldı ve 22 milyon krona geri sattı. Poad, şehrin 2018 yılında Devlet Tapu Sicili'nden uygun bir dönümlük alan alabileceğini belirtti ancak reddetti.

Norov'un raporu ayrıca avukat Petr Ovek'in, özellikle de şehri temsil etmesi durumunda mülkte olabileceğine ve hatta bir belgeye göre Velk Chuchle Malikanesi'nin hisse listesinde yer aldığına da işaret ediyordu. Muhalefet, özellikle Ovek'in mülkünün düşmesi nedeniyle Çek Barosu'na başvurdu. Şimdilik bu olayla ilgilenin.

Pazar günü Nchod belediye binası, arazinin satın alınmasında herhangi bir hata bulunmayan bir iç denetimin sonuçlarını yayınladı. Diğer şeylerin yanı sıra, birinci şahıs Alee Gerloch'un görüşüne ve Devlet Tapu Sicili'nin sonuçlarına dayanıyordu. Petr Ovek bana şirketin hisselerini satan kişinin bağlantılı listede yer almadığını söyledi.

Radyo Televizyon Yayın Kurulu, raporun arkasında duran belediyenin inisiyatifiyle ertelendi.

Duyguları kontrol etmez, onları düzeltir

Norveç konseyinde Belediye Başkanı Birke, sokakta hırsız olduğunu duyduğunu ve insanların önüne tükürdüğünü söyledi. Kamera önünde sinirlenmedi:

Normal bir pislik olduğumu söyle, bu yanlış. İnsanlar benim hırsız olduğumu düşünüyor. Sayesinde (…) Tek sonuç yarı yarıya olmasıdır. (…) Ben de dahil olmak üzere insan hırsızlarından bir şey çalmadım, hiçbir şey çalmadım.

Yakın zamanda yayınlanan bir ön izleme videosunda Belediye Başkanı Birke durumu düzeltmeye çalışıyor: Aptal gibi tepki verdim, ancak biri sizin hırsız olduğunuzu söylerse sizi öldürür. Hiç kimse bana bir milyon kron karşılığında arazi teklif etmedi.

İftira niteliğindeki yazılarla ilgili olarak merhum temsilci Pazartesi günü, çevresinde ilaçlama yapan ve belediye başkanına itirazlarını gizlemeyen bir adamın bulunduğunu söyleyerek müdahil olmayı reddetti.

Bir avcının üzerinde Nchod'un adını taşıyan yazıtlar var mı, yoksa daha fazlası mı var bilmiyorum. Takip etmiyorum. Belediye binasında ve Blovsi'de çok şey vardı ama fotoğrafları göremedim bile. Ancak tanıdığımız kişilerin bazı özel girişimleriyle ilişkilendirilmeyi reddediyoruz. Temsilci Michal Kudrn (Zelen, Za modern Nchod s ctok ctu stu k tradicim) itiraz mektubuna yanıt olarak, yasadışı faaliyetleri kınadığımızı söylemeye gerek yok dedi.