‘Modern tarım teknoloji odaklı’ | kanpur haberleri

ForAhmed

Global Mod
Global Mod

JHANSI: İkinci toplantı töreni Rani Laxmibai Merkez Tarım Üniversitesi Cumartesi burada yapıldı. Düzenlenen törende konuşan Birlik Tarım Bakanı Narendra Singh Tomarbaş konuk “Ülkemiz tarıma dayalıdır. Eskiden sulama imkanı olanlar tarım yapar denilirdi ama değişen senaryoda tarım teknoloji ve araştırma odaklı hale geldi” dedi.
Tarım öğrencilerinin, çiftçiler arasında gelirlerini artırmaya yardımcı olacak en son teknoloji ve araştırmalar hakkında farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını söyledi.
Bakan, bir zamanlar kuraklık ve insanların başka yerlere göç etmesiyle tanınan Bundelkhand bölgesinin tarım açısından çok büyük bir gelişme kaydettiğini söyledi. Bu bölge meyve sebze yetiştiriciliği ve doğal tarım için bir merkez haline getirilmelidir” dedi. Öğrencilerden, 2050’ye kadar tarımsal üretim vizyonunu korurken, iklim değişikliği ve nüfus artışını dikkate alarak tarımda yeni yollar keşfetmelerini istedi.
Tomar, Başbakan Narendra Modi’nin 2023’ü Uluslararası Millet Yılı ilan etme çabalarına övgüde bulundu ve bölgede jowar ve bayra ekimine önem verilmesini tavsiye etti. Bakan, altın madalya alan 16 öğrencinin 14’ünün kız olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu vesileyle 213 öğrenciye 2019-22 yılı diplomalarını takdim etti. Ayrıca yeni inşa edilen erkek ve kız öğrenci yurdunun ve bir oditoryumun açılışını yaptı.
Daha önce Üniversite Rektör Yardımcısı Ashok Kumar Singh, üniversitede 23 eyaletten 500 öğrencinin eğitim gördüğünü, 14 farklı eyaletten fakültelerin öğrencilere eğitim verdiğini söyledi. 2030 yılına kadar üniversite öğrenci sayısı 3.000 öğrenciye çıkacak dedi. Sekreter CESARET ETMEK ve DG ICAR Himanshu Pathak, Şansölye iken onur konuğu olarak katıldı. RLBCAUPunjab Singh pozisyona başkanlık etti.