Mahallelinin eleştirileri işe yaramadı, engelliler evi ilk sakinini kaybetti

IstAh

Member
Hradec Krlov ve çevresinden gelen ve ailelerinin yanında uzun süre kalamayan zihinsel ve kombine engelli yetişkin insanlar, sevdiklerinden kilometrelerce uzaktaki özel evlere seyahat etmek zorunda kalmayacak. Hradec Krlov’da 18 kişinin konaklayabileceği engelliler evinin inşaatı tamamlandı.

Şimdiye kadar Hradec Králové’de benzer türde bir sosyal hizmet tamamen yoktu. Krlovhradecky bölgesinin eteklerinde bina şeklinde iki kuruluşumuz vardı. Bununla birlikte, sağlık açısından engelli müşterilere yönelik yatılı hizmetler geliştirmek için, bu tesislerin mümkün olduğu kadar çok aileye sunulmasına ihtiyacımız var. Sosyal İşlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Martina Berdychov (Vchodoei), aile hayatından uzaklaştırılmanın büyük bir acı olduğunu fark ediyor.

Hradec tesisi, Mezi, Opon, Pepychch ve Kltee nad Ddinou eskimelerinde benzer bir tesisi işleten Domov Ddina z Opon na Rychnovské’nin kapsamına giriyor. Ayrıca Jaromi, Nchod, Tebechovice pod Oreb ve Nové Mst nad Metuj’da siyahi ikametgahım var.

Bekçinin içeri girdiği barınaklardan farklı olarak evler, kalenin tam teşekküllü tesislerine benzeyen, kusursuz hizmet veren, her türlü sosyal refah durumunun yerini alan bir yapıdır.

Burada, Hradec Krlov’da 18 müşteriye, 13 sosyal hizmet çalışanı, iki hemşire, bir fizyoterapist, bir çamaşırcı ve bir temizlikçi bakacak. Domov Ddina’nın editörü Alena Goisov, müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak sabah vardiyasında, öğleden sonra en az beş, gece ise bir veya iki işçi olacağını açıklıyor.

Neredeyse ev gibi

Roudnice’deki bina, her biri altı müşteriye ait olan evlere bölünmüştür. Diğer tarafta tedavi odaları veya personelin kaldığı zemin bulunmaktadır. Hane halkı en azından milyarlarca daireyi simüle etmeye çalışıyor. Altı adet tek kişilik odanın yanı sıra banyo, mutfak ve oturma odası da bulunmaktadır.

Ancak ilk bakışta sosyal sağlık kurumu olduğu anlaşılıyor. Koridorların ve kapıların çoğu doktorların ve müşterilerin hareketi için tasarlanmıştır. Kale evi aynı zamanda engelli kişiler için de özel olarak tasarlanmıştır.

Operasyonel olarak hala bu durumdaymış gibi görünecek çünkü bu bir test grubu için, ancak aşağıda daireleri simüle etmeye çalışıyoruz. Nkte istemcileri editöre yalnızca bilgi verecektir.

Operasyon aynı zamanda kazara düşme durumunda müşterilerin büyük yataktan düşmemesi için katlanabilir özel yatak konumlandırıcı gibi teknolojik yeniliklerle de kolaylaştırılıyor. Makinelerin konumlandırma yanları da vardır ancak aynı zamanda hareket monitörleri ile de donatılmıştır; bu, özellikle geceleri operatörlerin izlemesini kolaylaştıracaktır.

Yatak, hastanın yataktaki hareketini gerçek zamanlı olarak izler. Bekçi bana sakinin hareket edip etmediğini sordu ve ben de yaralanmalar nedeniyle onu eskisi kadar sık kontrol etmek zorunda kalmadım. Linet şirketinin mağazalara tedarik sağlayan temsilcisi Ji Provaznk, bu sayede tüm mağazaları dolaşmak zorunda kalmıyorum, ancak yalnızca gerçekten ihtiyacı olan müşterilere odaklanabiliyorum, diye açıklıyor.

Bu nedenle bizim için alışılmadık hareketler epileptik nöbet gibi bir soruna işaret edebilir. Alena Goisov, birimin size yardımcı olabilecek ve olası komplikasyonları önleyebilecek terapistleri zaten gönderdiğine dikkat çekiyor.

Yataklar kablosuz olarak hemşire düğmelerine bağlanmaktadır. DC ünitesi kullanıcı arayüzü aracılığıyla, müşteri kapıdan çıktığında veya ayarlanan aralıkta açılmadığında bile sinyal gönderecek şekilde programlanabilir. Demek ki bir yere düşmüş.

Gündüzleri sakin uyumuyor, yaşlı ve kötü durumdalar. Onlarla yapılacak çok daha fazla iş var ve tam tersine okuyucu daha az. Provaznk, düşmelerin yüzde 60’ının kişinin başına geldiğini, yüzde 80’inin kimsenin haberi olmadan gerçekleştiğini ve çoğu zaman korkunç sonuçlara yol açtığını ekliyor.

Domov Ddina do Hradec Krlov şu anda müşterileri tımarlamayacak. Gelecekteki müşterilerin birkaç yıl dayanacağı listedeki insanlarla dolu. 16 kişilik bir seçim.

DM’yi istemiyorum

Roudnice’deki bina Hradec Krlov’daki tek benzer bina olmayacak. Bölge, Slatin’de bir arsa seçti ve şimdi onu satın almak için şehirle pazarlık yapıyor. Dal ilk olarak Jaromi’de benzer bir ev tasarlıyor ve Nový Mst nad Metuj veya Jin’de evler planlıyor. Yavaş yavaş tüm hallerini bu modele dönüştürmek istiyor.

Zazen’in Roudnice’deki kökeni geçmişte tartışmalarla çevriliydi. Hradec Králové’nin en eski mahallelerinden birinde sosyal hizmetlerin yerini beğenmeyen yerel halk onlara karşı çıktı. Ana noktayı, hataların olduğu yerde tesisleri iyileştireceklerini ve en azından bir halk salonu ve kulüp binası inşa edeceklerini savundular. İntikamın ardından ilçenin arazinin kötü satışından vazgeçmesini sağladılar.

Başarılı olamayıp inşaat başlayınca zaten bir şey yapamadığımız için vazgeçtik. Binayı beğendik ama yerel öz yönetim komisyonu başkan yardımcısı Martin Dohnal’a göre başka bir yerde dursa daha iyi olurdu. Şehir, yerel spor kulübü bölgesinde yerel bir zemin inşa etme sözü verdi. Sözler var ama henüz hiçbir şey olmuyor. Hangi ufukta olursa olsun Dohnal’ın omuzlarına almayacağız.