BELAGAVİ: Karnataka’daki muhalefet lideri, Siddaramaja eyalet hükümetinin ara raporu alarak 7. maaş komisyonunu derhal uygulaması gerektiğini söyledi.
Onlar uygulamazlarsa biz (Kongre) iktidara geldikten sonra uygulayacağız” dedi.
Çarşamba günü Belagavi’de basına açıklamalarda bulunan eski başbakan, hükümetin bütçedeki 7’nci maaş komisyonu hakkında hiçbir şey söylemediğini söyledi.
“Hükümet 7. maaş bordrosu komisyonu için bütçede para tuttuğu için yalan söylüyor ama tutmadı” iddiasında bulundu.
“Sigortama göre 6. maaş komisyonunu da seçimden önce getirmiştim. Hükümete 10.600 Rs’lik bir masraftı. Bu hükümet aynı şeyi yapacak siyasi iradeye sahip değil.”
Ayrıca, davranış kurallarının 20 gün içinde yürürlüğe girmesi muhtemelken hükümet çalışanlarının grevinin geliştirme çalışmalarını etkileyeceğini söyledi.
Siddaramaiah, hükümetin şimdiye kadar toplam bütçenin yalnızca %56’sını harcadığını ve hala %44’ünü harcaması gerektiğini söyledi.
“Böyle bir durumda çalışanlar greve giderse kalan miktarı harcamak daha da zorlaşıyor. Ben bu konuda hükümeti çok önceden uyardım” dedi.
Başbakan Basavaraj Bommai’nin hükümet çalışanları için yüzde 17’lik ücret artışı açıklamasına yanıt veren Siddaramaiah, hükümetin bunu bir ara rapor aldıktan sonra açıklaması gerektiğini söyledi. Rapor henüz gelmedi ve halka sunulması gerekiyor.
“Bommai bunu açıklasa bile, parayı bütçe içinde tutmadan hiçbir değeri yok” dedi.