Hubballi: Kgtti için altyapı sadece kağıt üzerinde kaldı | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Hubballi: Karnataka Alman Teknik Eğitim Enstitüsü için yüksek teknolojili bir bina (KGTT) ortasında Hubballi hala kağıt üzerinde. Hükümet bu yüksek teknoloji merkezini kurmak için herhangi bir adım atmadı. Binlerce mühendis yetiştiren enstitü, şimdi de inşaat sorunlarıyla karşı karşıya. İstihdam ve eğitim bakanlığına bağlı eyalet hükümeti, 2015’ten beri hükümetin ITI tesisinde Hubballi’de bir eğitim merkezi başlattı.
Merkez, öğrencilere yüksek kaliteli bir eğitim sunar; 3.000’den fazla öğrenci eğitim görüyor; ve ayrıca Başbakan gibi hükümet programlarıKaushalia Karnataka Yojane (CMKKY) ve SCP/TSP şeması uygulanmaktadır. Bu enstitü şu anda bir inşaat sorunuyla mücadele ediyor.
KGTTI Hubballi’nin yöneticisi Basavaprabhu Hiremath, STOI’ye şunları söyledi: “Merkez, Karnataka Alman Çoklu Beceri Geliştirme Merkezi (KGMSDC) topluluğu tarafından kuruldu. Merkez, çeşitli endüstriyel ve teknik alanlarda çok disiplinli kapsamlı mesleki eğitim sağlıyor. Altı eğitim enstitüsü var. Eyalette, Bengaluru, Kalaburagi, Belagavi, Mangaluru, Hubballi ve Gowribidanur’da bulunan Enstitü, Beceri Geliştirme, Girişimcilik ve Geçim Departmanı tarafından yürütülmektedir.
Enstitü, Schneider Electric, Volkswagen ve Cisco gibi şirketlere bağlıdır. Hubballi merkezde endüstriyel elektrik kursları, ev elektriği, kumanda panosu eğitimi, kumanda panoları kursları ve 11 kursta eğitim vermektedir. Burada 3 bine yakın öğrenci eğitim gördü. Artık gelişmiş makinelerin optimal kullanımı nedeniyle yer sıkıntısı var. Yeni binanın inşası için Navanagar yakınlarında arazimiz var. Yüksek teknolojili bir bina yapılacağını söyledi.
Enstitünün yöneticisi Chandrashekar, “Enstitümüz sadece SSLC ve ITI mezunlarına değil, aynı zamanda mühendislik ve diploma öğrencilerine de teknik eğitim veriyor. Burada teori derslerinin yanı sıra pratik dersler de yapılıyor. Devlet ITI’leri ve teknik kolejlerle MOU’muz var. ve bir çok öğrenciye staj imkanı sağlamaktayız.Merkezde sadece 8 derslik ve 4 laboratuvar var.9 personelimiz çalışıyor burada makineler kurulu olduğu için yer sıkıntısı yaşıyoruz ve öğrenci yetiştirmek için 6 dersliğimiz var.Yeni bina inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. ve çalışmaların yakında başlayacağını söyledi.