Hubballi Beceri Eğitim Merkezi ‘En İyi Devlet Kurumu’ Seçildi | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

Yazan: Akshay Doddamani
HUBBALLI: Devletin alet odası ve eğitim merkezi (GTTC) içinde Hubballi eyaletteki en iyi kurum ödülünü kazandı.
Eyalet hükümeti ve Girişimcilik Geliştirme Departmanı ve Geçim Departmanı ödülü Bengaluru’da takdim etti.
Hubballi GTTC, hükümet düzenlemelerini uygulama, kalite, yerleştirme ve öğrencilerine en iyi tesisleri sağlama ödülünü kazandı.
Enstitü bugüne kadar 8.000’den fazla öğrenci yetiştirmiştir. Enstitü birçok öğretmen yetiştirmiş, diploma ve mühendislik öğrencilerine staj eğitimi vermiştir.
Kaynağa göre, eyalette 32 GTTC merkezi var, ancak Hubballi’deki merkez, öğrencileri yetenekli profesyoneller haline getirmek için her türlü çabayı gösterdi.
Geçenlerde, eski GTTC binası yıkıldı ve Beceri Geliştirme, Girişimcilik ve Geçim Bakanı CN Ashwath Narayan tarafından Çoklu Beceri Geliştirme Merkezi adlı modern bir binanın açılışı yapıldı.
GTTC Hubballi Koordinatörü, Maruthi Banjantrimerkezin 1998 yılında kurulduğunu söyledi.
“8 bin öğrenci yetiştirdik. Ortak olarak özel şirketlerle gelişmiş makinelerimiz var. Bu merkezde eğitim görenler şu anda Bengaluru, Pune, Mumbai ve Nasik’te çalışıyor. Eğitimli adaylar sektörde çok saygı görür ve iyi maaş alır. Tüm personelin emeği ile eyaletin en iyi kurumu ödülünü aldık” dedi.
Nesnelerin İnterneti (IOT) alan eğitmeni Akshata Miskin, merkezin eğitim için gelişmiş makinelerle donatıldığını söyledi.
“GTC, Hubballi’nin çabalarıyla, eyalet hükümeti merkezi çoklu beceri geliştirme merkezine dönüştürdü. Eyaletteki bu tür ilk merkezdir. Makineli 25 laboratuvar bulunmaktadır. En iyi GTTC kurumu olduğumuz için gurur duyuyorum” dedi.
BE son sınıf öğrencileri Totashri Sajjanar ve Shreya Umarani eyalet hükümeti sayesinde öğrencilerin mükemmel uygulamalı eğitimin yanı sıra beceri geliştirme kurslarından yararlandığını söyledi.
“Merkezdeki tüm kurslar mükemmel ve tüm sektörlerde yüksek talep görüyor. Thingworx’ta IoT geliştirmenin temelleri üzerine stajımı tamamladım” dedi.
GTTC’de her biri öğrencilerin her derste daha fazla pratik bilgi edinecekleri şekilde düzenlenmiş çeşitli eğitim bölümleri bulunmaktadır.