Genç yargıç, Karnataka’daki seçim toplantısına katılmak için işinden ayrıldı | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

KALABURAGI: Subhaschandra Rathod, 40, yargıç Hoşçakal JMF mahkemesi JD(S)’e katıldı ve itiraz etmeyi planlıyor Çitapur meclis seçim bölgesi
Rathod, daha büyük niyetinin seçim reformunu uygulamak olduğunu söyledi. “Demokratik düzende yargının rolü, yasama ve yürütmeden sonra ikinci sıradadır. Yargı, mahkemeye geldiğinde yasaları kolayca yorumlayabilir. Bu yüzden benim arzum, yasaları çerçeveleyerek değişiklikler getirebilecek bir yasa koyucu olmaktı. Öte yandan bir yargıç olarak yolsuzluk gibi toplumsal tehditlerle de mücadele edemiyorum” dedi.
Rathod aynı zamanda baş hukuk yargıcı olarak da görev yaptı. JMFC Gadag Mayıs 2022’den beri.
Daha önce, dört yıllığına Sivil Yargıç ve JMFC, Chittapur olarak atandı.
Kasım 2022’de istifasını sunmuş ve 18 Ocak’ta görevden alınmıştı. “Bir yargıç olarak, Chittapur’da yasal bilinçlendirme programları yürüterek yoksullara yardım etmek için hükümetle aktif bir şekilde koordine oldum. Covid salgını sırasında bile evde değildim. İşimi gördüklerinde sıradan insanlar siyasette olmamı önerdiler. Ama ciddi değildim. Gadag’a tayin edildiğimde, Chittapur halkı şikayetleri hakkında tavsiyemi almak için Gadag’ı ziyaret etmeye başladı. Desteklerini görünce tavsiyelerine boyun eğmek zorunda kaldım” dedi.
Kendisine sorulduğunda MBA mezunu karısı Chaitra ve diğer aile üyelerinin kalıcı bir işi bırakmamalarını önerdiğini söyledi. “Ancak milletvekillerinin topluma hizmet etmeleri için büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek onları ikna ettim. Başarısızlık durumunda avukat olarak çalışabilirim” dedi.
JD(S) ise bilet için Delhi’ye yaklaşamayacağını söyledi.
“Karnataka’da bölgesel bir partiye ihtiyaç var ve ben de ona yaklaştım. JD(S)’ler Pancharatna refah devleti kavramını içeren planı beni cezbetti. Politika için hatırı sayılır miktarda paraya ihtiyaç duyulduğu bir yanılsamadır. Bunun yanlış olduğunu kanıtlamak istiyorum. Benim durumumda, Chittapur halkı benim için para harcıyor” dedi.
Basavana Bagewadi taluk’taki Sankanal Tanda’dan selamlar, Vijayapura Rathod, eğitimine Sankanal Tanda, Hunashyal, Dhavalagi devlet okullarında ve özel bir okulda devam etti. Huvina Hipparagi.
Ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için sabah-akşam, hafta sonu ve tatillerde çiftlik işçisi olarak çalışmak zorundaydı. Maharashtra’da çalışan göçmen işçilerden biriydi.
JD(S)’ye 4 Şubat’ta Bengaluru’da katıldı.