Eğitim Bölümü, Yüksek Lisans öğrencilerine özel programlar düzenliyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
Hubballi: Dharwad’daki eğitim departmanı önümüzdeki dönemde %100 sonuç elde etmek için hazırlıklara başladı SSLC sınavlar. Hükümet, 31 Mart – 15 Nisan 2023 tarihleri arasındaki sınav takvimini zaten duyurdu. Bölüm, SSLC öğrencilerinin yüksek notlar almasına yardımcı olmak için bölge genelinde çeşitli programlar yürütür. Bölge, final sınavlarında% 88,12 geçme oranı kaydetti.
Bir kaynağa göre, eğitim departmanı SSLC öğrencileri için çeşitli program ve etkinlikler başlattı. İlçede SSLC sınav sonuçlarını iyileştirmek için Mesleki Eğitim Forumu’nu (STF) güçlendirmek için bir master plan hazırladı. Bu, diller ve bilimler dahil olmak üzere tüm konulardaki öğretmenler için bir forumdur.
Geçenlerde İngilizce öğretmenleri için bir çalıştay düzenlendi. Tüm İngilizce öğretmenleri bir araya geldi ve bazı konuları tartıştı. Kaynaklar Altaf Jahangir ve Suresh Mugali İngilizce eğitimindeki son trendler hakkında akıllı bir konferans verdi. Dil öğretimi zorluklarını nasıl basitleştireceklerini, dersleri nasıl vereceklerini ve sınıf uygulaması için en son metodolojiyi tartıştılar.
SSLC Bağlantı Noktası Sorumlusu ve Eğitim Sorumlusu Ravikumar Baratakke şunları söyledi: “SSLC öğrencilerini ve sonuçlarını iyileştirmek için tüm okullarda çeşitli programlar düzenlemek için bir eylem planımız var. Tüm taluk BEO’ları, öğrencilerin daha iyi sonuçlar elde etmesi için çalışır. Özel dersler, grup tartışmaları, seçim Akademik yılın başından beri öğrenciler için -n-speak vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Geçenlerde Kalghatagi taluk’ta bir bilim melası düzenledik. Öğrencileri becerilerini geliştirmeye teşvik etmek için birçok yarışma düzenlendi.
Bu eğitim-öğretim yılında ilçeden 28 bin 598 öğrencinin SSLC sınavlarına gireceğini söyledi. “Geçen yıl ilçe yüzde 88,12’lik bir geçiş oranı kaydetti. Bu sefer yüzde 100’e ulaşmak için ciddi çaba harcıyoruz” dedi.
DDPI Shankmuk Swamy Kaladimath, daha iyi sonuçlar için özel dersler, grup tartışmaları ve veli toplantıları düzenleyeceklerini söyledi. “BEO’lar ve HM’ler ile toplantılar yapıldı ve okullarında çeşitli programlar uygulamaları talimatı verildi. Konu öğretmen forumu (STF) başarıyla çalışıyor. Yavaş öğrenenlere odaklanıyoruz ve sınavlara iyi hazırlanmalarını sağlıyoruz. Bölümümüz önümüzdeki SSLLC sınavlarında da yüzde 100 sonuç almak için elinden geleni yapacaktır” dedi.