Eğitim Bölümü, Sslc öğrencilerine yardımcı olmak için telefonla iletişim kurmaya başladı | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HUBBALLI: Milli Eğitim Bakanlığı, SSLC sonuçlarını iyileştirmek için her yolu deniyor Dharwad komşu. En yenisi, kurslarla ilgili şüpheleri olan öğrencilere yardımcı olmak için bir telefonla katılma olanağıdır.
‘Dyana SinchanaBölümün geçtiğimiz günlerde SSLC sınavına giren öğrenciler için başlattığı telefonla katılma programı olumlu tepkiler aldı. Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı (DDPIProgramı 27 Şubat’ta başlatan Shanmukh Swamy Keladimath, platformun öğrencilerin şüphelerini giderecek en iyi konu uzmanlarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olacağını söyledi.
İlk gün, konu uzmanlarına ilçe genelindeki öğrencilerden 80’den fazla telefon geldi. En az 18 konu uzmanı çağrı programının bir parçasıdır. DDPI, öğrencileri çeşitli konularda şüphelerini gidermek ve böylece özgüvenlerini artırmak için platformu kullanmaya çağırdı. “Oturumlar daha çok matematik, bilim ve dil konularına odaklanacak” dedi.
Eğitim Görevlisi ve SSLC Düğüm Görevlisi Ravikumar Baratakke TOI’ye departmanın beş telefonlu bir stüdyo kurduğunu söyledi. Öğrenciler şüphelerini gidermek için ücretsiz 18004256758 numaralı telefonu arayabilirler.
Ayrıca 3, 6, 10, 14, 17, 20 ve 24 Mart tarihlerinde 14:30-16:30 saatleri arasında telefon seansları yapılacaktır. Program süresince öğrencilerin soru kitaplarının, derslerin vb. kalıp ve modeli konusunda tereddütleri olduğunu söyledi.
İngilizce konu uzmanı ve öğretmeni, Shanta Umatar birçok öğrencinin dersle ilgili şüpheleri olduğunu ve dil sınavlarından nasıl daha fazla puan alacağını öğrenmek istediğini söyledi.
“Dilbilgisine ağırlık vermelerini ve dersleri iyi okumalarını önerdim. Önce soruları dikkatlice okuyun ve anlayın. Okuduklarınızı hatırlamaya çalışın ve hatırlaması zorsa yazın. Mektup yazmak, profil yazmak, fotoğrafları tarif etmek vs. çok iyi çalışılmalı” dedi öğretmen.