Eğitim Bölümü okul terkine odaklanıyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
HUBBALLI: Eğitim departmanı, ülke çapında okula gitmeyen ve okula hiç kaydolmayan çocuklarla ilgili araştırmasını yoğunlaştırdı.
Bölüm, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 64.003 çocuğun okula gitmediğini belirledi. Daire bu nedenle 5 Ocak’a kadar kapsamlı bir soruşturma yürütme kararı aldı.
Çocukların kayıt yaptırabileceği ilçe, Taluk kümesi, okul ve yerleşim alanlarında yapılacak faaliyetlerle ilgili tüm adımlar atılacak.
İlçede hiç okula gitmeyen 375 çocuk ile COVID-19 öncesi nakil belgesi alan ve ilçedeki hiçbir okula kabul edilmeyen 216 çocuk tespit edildi. Bölüm, bu çocuklar hakkında daha fazla bilgi edinmek için ekipler oluşturdu.
Bir kaynak, anketi Samagra Shikshan Karnataka’nın yojana yöneticisinin istediğini söyledi.
Bengaluru kırsal bölgesinin Nelamangala taluk bölgesinde bir anket yapıldığında, yetkililer okul kayıtlarındaki çocukların sayısı ve ayrıntıları ile bölümün SATS web sitesindeki bilgiler arasında büyük bir tutarsızlık buldu.
SATS istatistiklerine göre daha fazla çocuğun okula gitmediği tespit edildi.
28 Aralık’ta başlayan çalışmanın amacı çocukları okula geri döndürmek.
Devlet eğitim bakanlığının çocukların daha net bir resmini elde edeceğini söyledi. Samagar Shikshan Karnataka proje koordinatörü yardımcısı ve bağlantı noktası görevlisi Prakash Bhutali.
Okul müdürleri ve yetkililerinin okul alanları, sanayi bölgeleri ve diğer önemli yerleri çevreleyen birçok yeri ziyaret ettiklerini söyledi.
“Şu ana kadar hiçbir okula kayıtlı olmayan 300 çocuk bulduk. Liste eyalet hükümetine gönderilir. Son olarak genel liste İKG bakanlığına gönderilecek” dedi.
Ziyaret eden yetkililer GN Matapathi ve SM Hudedamani, “Bazı çocukların herhangi bir okula kabul edilmediğini tespit ettik” dediler.
Yetkililer ayrıca gecekondu mahallelerinde, sanayi kümelerinde ve diğer yerlerdeki okullara hiç yerleştirilmemiş çocukları arıyor. “Bazı işçilerin çocuklarıyla birlikte göç ederek Kalghatagi taluk yakınlarındaki şeker kamışı tarlalarında çalıştıklarını öğrendik. Bakanlık, göçmen çocukların da en yakın okullarda eğitim almaları gerektiğini belirledi. Bazı çocuklar Covid-19’dan önce transfer sertifikası aldı ve daha sonra herhangi bir okula kabul edilmedi” dedi.