Dharwad: sendika bakanı Dharwad Şehri için kültürel bir zenginlik sunuyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

DHARWAD: Kendra Lalitkala Akademi’nin bölgesel merkezi için temel atma işlevi Dharwad Pazartesi günü, Parlamento İşleri ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Arjun Ram Meghawal, Dharwad’ı gerçek anlamda Karnataka’nın kültürel başkenti olarak geliştirmek için bir dizi güvence verdiğinden, bölgenin sanatçıları, yazarları ve müzisyenleri için bir nimet olarak geldi. kelimenin.
Bakan, Sangeet Natak Akademi’nin bölgesel merkezlerini kurmak için adımlar atılacağını söyledi. Sahitya Akademi Şehirde, Dharwad klasik müzik ve edebiyatın merkezi olduğundan ve birçok seçkin klasik müzisyen ve edebiyatçı yetiştirmiştir. Ayrıca şehirde Kültürel Kaynaklar ve Eğitim Merkezi’nin (CCRT) kurulduğunu duyurdu.
Bakan, MLA Arvind Bellad ve sendika bakanı Prahlad Joshi’nin bölgedeki kültürel ve edebi faaliyetler için fon arama ricasına yanıt verdi, şehir için daha fazla plan ve tesis önerdi ve bakanlığının kültürel arenayı canlandıracak faaliyetleri teşvik etmeye hazır olduğunu söyledi. “Hindistan’ın zengin kültürel mirasını yaşatmak için çabalayanlara yardım etmeliyiz. Dharwad, kelimenin tam anlamıyla Karnataka’nın kültür başkenti olmak istiyorsa, kültür-edebiyatla ilgili farklı kurum ve kuruluşların bir arada olması daha iyidir ve şehir bunları hak ediyor” dedi.
Bakan, bakanlığın bu yıl Hindustani klasik şarkıcı Kumara Gandharva’nın 100. doğum gününü kutlamak için özel programlar düzenleyeceğini söyledi.Shivaputreppa Komkalimath) Belagavi bölgesindeki Bailhongal’dan selamladı. Bakan, Rangayana’nın mega oyunu ‘Kittur Rani Channamma’yı Ulusal Drama Okulu aracılığıyla beş yerde sahnelemek için 1,5 Rs, Kittur Channamma anısına bir müze kurmak için 5 Rs crore ve Ramabai Ambedkar’a gerekli mali destek sözü verdi. Genel gelişimi için Dharwad’daki Öğrenci Yurdu.
Lalitkala Akademi Koordinatörü Şriniva ShastriBelediye Başkanı Iresh Anchatageri, Bayalu Seeme Kalkınma Kurulu Başkanı TP Astağı ve diğerleri hazır bulundu.
CCRT nedir?
Kültürel Kaynaklar ve Eğitim Merkezi (CCRT), eğitim ve kültürü birbirine bağlayan en önde gelen kurumlardan biridir. 1979 yılında kurulmuştur ve Hindistan Hükümeti Kültür Bakanlığı’nın himayesinde özerk bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir. CCRT, açıklığa, yaratıcılığa, düşünce bağımsızlığına, hoşgörüye ve şefkate elverişli kültürel bilgi ve anlayışa dayalı eğitim sağlar. CCRT’nin ana hedefi, ülke genelinde öğretmenler, eğitim yöneticileri ve öğrenciler için çeşitli eğitim programları oluşturmaktır. Bedensel ve zihinsel engelli çocuklara özel eğitim programları da düzenlemektedir.