Dharwad: Dharwad Okullarında Hükümet Planı Uygulaması Soruşturma Altında | Hubballi Haberleri

IstAh

Member

HUBBALLI: Eğitim bölümüne Dharwad hükümet programlarının uygulanmasını, devam eden faaliyetleri ve okulların genel gelişimini izlemek için inisiyatif almıştır.
Eyalet hükümeti, devlet okullarındaki çocukların genel gelişimi için planlar sağlar. Ancak hükümetin ihmali nedeniyle bu programlardan bazıları çocuklara ulaşamıyor. Ancak, Karnataka Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde hükümetin çocuklara iki takım üniforma sağlamak için herhangi bir adım atmadığını söyledi.
Bölüm, bu tür sorunları çözmek için okulların faaliyetlerini izlemek üzere ekipler oluşturmaya karar verdi. 218’den fazla yetkili, ilçedeki her okulu ziyaret edecek. Çocukların sorunsuz bir eğitim almalarını sağlamak için eyalet hükümeti tarafından çeşitli programlar sağlanmaktadır.
Bunlar arasında ücretsiz eğitim, ders kitapları, tek tip dağıtım, burslar, öğlen yumurta, chikki ve muzdan oluşan yemekler, Ksheera Bhagya programı, sağlık kontrolleri ve daha birçokları yer alır. Bir kaynak, yetkililerin çocuk yardımı sağlama konusunda ihmalkar davrandığını iddia etti.
DDPI Shanamuk Swamy Keladimath TOI’ye şunları söyledi: “Kamu Eğitim Departmanı Ek Komiseri Jayashree Şintri bir toplantıya başkanlık etti ve bölgedeki tüm okulları ziyaret edecek bir ekip oluşturmamız talimatını verdi. Okullara sağlanan tüm hükümet programlarının uygulanmasını izlemek için bir ekip oluşturulacaktır.
Proje Koordinatör Yardımcısı Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan SM Hudedamani söz konusu yetkililer genel faaliyetleri ve okul geliştirme çalışmalarını izlemeye karar verdiler.
“Bunun nedeni, hükümetin ulusal okullara birçok plan vermesidir, bu nedenle uygulamayı izlememiz gerekiyor. İlkokullar için eğitim koordinatörleri, BRP’ler ve CRP’ler ve ortaokullar için DDPI, DYPC ve BEO görevlendirdik. okul etkinlikleri. 750 ilkokul ve 111 ortaokul denetlenecek. Yakında 218 görevli okulları ziyaret edecek” dedi.