Bommai: Memleketi Karnataka’da CM Basavaraj Bommai, insanlara kendisine inanmaya devam etmeleri için duygusal bir çağrıda bulunuyor | Hubballi Haberl

IstAh

Member

HAVERI: Baş Bakan, özellikle Panchamasali Lingayat topluluğundan tepkiyle karşılaştığı Haveri bölgesindeki seçim bölgesi Shiggaon’daki seçmenlere duygusal bir seçim konuşmasında Basavaraj Bombai “güç ve makamlar kalıcı değildir ve sadece kişisel kimlik kalıcıdır” dedi.
Pazar günü seçim bölgesine kısa bir gezide, bombai Panchamasali’de bir topluluk evinin temelini attı ve Pazar günü bir Rani Channamma heykelinin açılışını yaptı. Onun yorumları, BJP’nin yaklaşan meclis seçimlerini kazanması veya hatta sandıktan önce başbakan olarak değiştirilebileceği yönündeki söylentiler arasında geliyor.
CM, “Hayatımız da dahil olmak üzere bu dünyada sonsuz hiçbir şey yok” dedi. “Shiggaon-Savanur montaj segmentinden insanların onayıyla CM oldum. Sulama ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptım ve şimdi CM. Aynı inancı ve sevgiyi Shiggaon-Savanur halkından da bekliyorum.”
Yıllardır 2A OBC kategorisi altında rezervasyon talep eden Panchamasali Lingayats’a atıfta bulunan Bommai, hükümetinin baskıyla karşı karşıya olan topluluklara adalet vermeye hazır olduğunu söyledi.
“2A kapsamındaki rezervasyon talebi hakkında Panchamasali topluluk liderleriyle konuştum. Açıkça paylaşmak istemiyorum. Bommai, Geri Sınıflar Komisyonu çekince raporunu sunduktan sonra bir karar vereceğiz” dedi.
Toplantıya katılan Sanayi Bakanı Murugesh Nirani, Bommai’nin bu dönemi Başbakan olarak tamamlayacağını ve BJP’nin hükümeti kurmak üzere geri döneceğini söyledi. Nirani, “Bommai yeniden CM olacak ve babası gibi Birlik bakanı olacak” dedi.