HAVERI: Başbakan Basavaraj Bommai, hükümetinin bir yem üretim birimi kuracağını duyurdu. Haveriİlçede süt hayvancılığının artmasına yardımcı olmak.
Cuma günü Jangamanakoppa köyünde Haveri Bölgesi Süt Üreticileri Kooperatifi Birliği ve Karnataka Süt Federasyonu’ndaki (KMF) UHT süt işleme tesisinin açılışında, CM yeni yem fabrikasında kaliteli yem üretileceğine dair güvence verdi.
Bommai, UHT tesisinin 80.000-100.000 litre sütü tetrapack olarak işleme kapasitesine sahip olduğunu da kaydetti. Özel bir şirket, sütün en az 180 gün saklanabileceği fabrikaya Almanya’dan ithal edilen ekipman kurdu. Bu, Karnataka’nın komşu ülkelere süt tedarik etmesine yardımcı olacaktır.
Başbakan, kooperatiflere duyulan ihtiyacı haklı çıkardı ve hükümetin operasyonları tek başına yürütebilmesine rağmen, çiftçilerin çıkarlarını korumak için kooperatifleri tercih ettiğini söyledi.
“Bu sistem hem çiftçilere hem de kırsal kooperatif sektörüne yardımcı oluyor. Haveri bölgesindeki Mega Mandıra yakında açılacak,” dedi Bommai. Bakanlar Shivaram Hebbar, BC Patil, ST Somashekhar, Prabhu Chauhan, MP Shivakumar UdasiMLA’lar Nehru Olekar, Virupakshappa Ballari, Arun Kumar Pujar ve diğerleri, süt işleme tesisinin açılışına katıldı.
‘Faydalanıcı değil, ortak’
CM Bommai bugün, Karnataka halkının hükümet programlarından ve sosyal yardım tedbirlerinden yalnızca faydalananlar değil, aynı zamanda bunların ortakları olduğunu söyledi.
Cuma günü Hosamani Siddappa Bölge Stadı’nda Yararlanıcı Konvansiyonunun açılışında yaptığı konuşmada CM, devletin ve ulusun çeşitli kalkınma programlarında halkın oynayacağı çok büyük bir rol olduğunu ve hükümetten yardım almanın önemli olduğunu kaydetti. hukuk.
Bommai, “Hükümetten fayda sağlayan insanlar bunları doğru şekilde kullanmalı ve kendilerini güçlendirmeli” dedi. “İnsanlar sadece oy veren bankalar değil, demokrasinin sahipleridir. Dolayısıyla onların taleplerini karşılamak bizim asli görevimizdir” dedi.
Bommai muhalefete bir göz attı ve bazı siyasi partilerin seçim zamanlarında güç siyasetine düşkün olduklarını söyledi, ama ben halk siyaseti yaptım. Seçmenlerin yaklaşan parlamento oturumunda bunu bilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Bommai ayrıca katılanlara 30.000’den fazla yardım paketi dağıttı.