KANPUR: Bharatiya Janata Partisi (BJP) Milletvekili KannaujSubrat Pathak, Umesh Pal’a yanıt verirken cinayet davası Çarşamba günü bir tweet ile Atiq’in arabasının takla atmasına hiç şaşırmayacağını duyurdu. Pathak tweet attı: “Umesh Pal ve güvenlik personelinin öldürülmesi, eyalet hükümetine doğrudan bir saldırıdır. Unutmayın ki Vikas Dubey bile öldürülmüştür ve bu canilere ne olacağını söylemeye gerek yoktur. Atiq’in arabası da takla atarsa şaşırmam.”
Ancak tweetiyle ilgili medya tarafından sorgulanan Pathak, “Ben bir şey demedim, Allah’tan arabasının devrilmesi için dua ediyorum” dedi. Subrat Pathak, böyle bir yorum yapan ilk BJP lideri değil. Bir gün önce Devlet Bakanı JPS Rathore da suçluların aracının her an devrilebileceğini söylemişti. Rathore, Umesh Pal cinayetine karışan silahlı adam Arbaaz’ın bir çatışmada öldürüldüğünü söylemişti. Diğerleri için arama devam ediyor. Suçlular böyle bir duruma düştüğünde ürperme ve uluma yapmamalıdır, aksi takdirde araç takla atabilir. Araç devrilirse sorumluluk sadece suçlulara aittir.
Bir hatırlatma olarak, UP polisi, Bikru köyünde bir SP memur yardımcısı da dahil olmak üzere sekiz polis memurunu öldürmekle suçlanan Vikas Dubey’i Ujjain’den tutukladıktan sonra Kanpur’a götürdüğünde, polis aracı yolda 10-15 km kaymıştı. ve devirdi. Kanpur Dehat’taki Barajod Toll plaza. Polis, Vikas Dubey’in aracın devrilmesi üzerine kaçmaya çalıştığını ve polis ekibine ateş ettiğini iddia etmişti. Misilleme olarak polis tarafından vurularak öldü.