Bıçağın ucu kafada kaldı, 14 yaşındaki çocuğu öldürmekten 18 yıl hapis cezası aldı

IstAh

Member
Karar nihai değildir. Ceza, özrünü nasıl dile getirdiğinin cevabı olsa bile, her iki taraf da işten çıkarılma hacizini korudu. Bu insanlara mülk dışı borçlar için toplam beş milyon kron ödemek zorunda kalacaktı.

Senato başkanı Lubo Sovk, mahkumu en kötü rejimle hapishaneye gönderdi. Thiaticetilet Brto sadece şefle konuşmakla kalmadı, kararı ellerini kavuşturarak dinledi.

Alobkyn'in değerlendirmesine katıldık. Sahadaki duruma gelince; hasarı nasıl karşıladıkları, nasıl karşılandığı, ne yapıldığı delillerle ortada. Tanık olun, o gün neler olduğunu anlatın. Nesnenin hareketi tanık tarafından anlatılır. Zarflanan kişinin hareketine ilişkin kamera kayıtlarına göre, senato başkanı Lubo Sovk açıkladı.

Ona göre, geçtiğimiz günlerde cinayetin koşullarını anlatan bir dizi başka delili ve bilirkişiyi tekrarladı.

Özetle tüm deliller, bize başka birinin gizlice çalıştığını, hâlâ orada olmadığı konusunda ısrar ettiğini kanıtlıyor. Yargıç Sovk, gerekçenin açıklanmadığını söyledi. Ona göre ikili arasında mağdurun dayanamayacağı sözlü bir ilişki vardı.

İlk atların bazılarında kendine olan güveni sınırlı olurdu. Hakim, davranışının ne duygusal bir bozukluk ne de psikotrop bir madde olduğunu belirtti.

Mahkemeye göre ceza, tüm olgulara dayanarak işlenen fiile tekabül etmektedir. Yargıç Sovk, 18 yılın kalıcı bir ceza olduğunu, alt sınırda olmadığını söyledi.

Kararın ardından savunma avukatı Ji Slezk gazeteye yaptığı açıklamada, Brta'nın karar hakkında yorum yapmadığını söyledi. Müvekkilim başından sonuna kadar pasifti. Savunma avukatı, kendisinin yalnızca cezanın ne zaman yürürlüğe gireceğini ve ceza infaz edilene kadar nereye gönderileceğini ilgilendirdiğini söyledi. Nöbet geçirdiğini doğruladı.

Göğsünde iki yara

Geçen hafta ortasında başlayan davanın duruşması bugün tanık ve bilirkişilerin duruşmalarına yapıldı.

Kapakta bir çocuğun Brto tarafından acımasızca bıçaklanması anlatılıyor. Cinayet 4 Ocak 2024'te saat 17:24 civarında ana tren istasyonunun raylarının yakınında meydana geldi. Çiftin daha önce de kavga ettiği ve dosyaya göre Brta, 12,4 santimetre uzunluğundaki mutfak bıçağıyla küçük çocuğa saldırdı.

Kurbanda değişen yoğunluklarda elli adet bıçaklama ve bıçaklama yarasına neden olan bir nom akışıydı. Adli tabibin görgü tanığı Lenka Faltusov, göğüs bölgesine iki bıçak yarasının girdiğini ve kurbanın iç ve dış kanama nedeniyle kan kaybından öldüğünü anlattı.

Savcı, Brta'nın cezai açıdan sorumlu olduğuna ve kapağa göre yapılan eylemlerin kanıtlandığına inanıyor. Ölümcül şekilde yaralanan bıçağı hatırladı ve keskin bıçağın kurbanın kafasında bulunduğuna dair açık deliller sundu. Mağdura derhal tıbbi müdahale yapılsa bile onu kurtarmanın mümkün olmayacağını tekrarladı.

Aklıyla hareket ettiğine eminim. Faltusov, cezaya gelince, güvenlikli bir hapishanede yaklaşık 18 yıl kadar koşulsuz hapis cezası öneriyorum, dedi.

Savunma avukatı Ji Slezk, ifadesinde sanığın davaya gelmediğini ancak polise kendisinin orada olmadığını iddia ettiğini söyledi.

Kanıtlanmış bir sebep yoktu. Sebebinin sigara olduğunu bilmiyorum. Hiçbir kanıtımız yok. Önerilen ceza 18 yıl civarında, 15-20 yıl arası, yazılı olması halinde sanırım. Müşterinin burada neyin söz konusu olduğunu zar zor anladığı rüya zekası, yalan bir durum olarak ele alınmalıdır. Savunma avukatı, sorunun şu ki, uyuşturucu etkisi altında hiç de yozlaşmadığını, kanunun sınırında hareket eden bir grup insanda içeride çalıştığını söyledi.

Bu (önerilen) 18 yılın benim için iyi olduğunu düşünüyorum. Ben orada değildim, dedi ipe sarılı Brta tek kelimeyle.

Hayat, dedi o anda, yaklaşık on tanesi bu sabah içki içen arkadaş kalabalığından. Senato başkanı Lubo Sovk, duruşma sırasında halktan sessiz olmalarını istedi. Öğleden sonraki bitkiyle ilgilenmek için sabah yola çıktıklarında, aniden zarflı adamın üzerine düştüler. Kapa çeneni, ölürsün! mahkeme salonunda yankılandı.

İlk dakikalarda sakatlandı

Adli dolandırıcılık alanında uzman bir kişi bu sabah ifade verdi. Çocuğun birden fazla yaralandığını, bunların en ağırının şakak bölgesinde olduğunu tekrarladı.

Yenilgiye uğradı, bıçak yaraları sonucu iç kanamadan şiddetli bir şekilde öldü. Uzman, yaralanmaların çoğunun birkaç düzine dakika içinde meydana geldiğini söyledi.

Öğleden sonra olay anında hazır bulunan partiden bir görgü tanığı da bugün ifade verdi. Trenle hareket ediyorduk, Filip'in (hasarlı) olduğu gözlerden belliydi. Onun bir erkek olduğunu bilmiyorum, sadece normal bir adam. O iyiydi. Daha sonra bir puro istediğini ve binaya girdiğini ve kurbanın mahkemesinde yastığın üzerinde olduğunu söyledi.

Filip'e gitti, nevm. Daha sonra ben ve arkadaşlarım da içeri giriyoruz. Dışarı çıktığımda Filip'in bir çocukla kavga ettiğini gördüm. Yaklaşık yirmi metre kadardı. Noah'ı hatırlamıyordum. Yere düştüler. Birbirlerine ne koydular? Sonra o tür bir adam TK'ye gitti. Filip'in cesedini görür görmez ona doğru koştum. Kan kustu. Oğlanları aradım. Korktum, vazgeçtim ve posta kutusunu aradım. Telefonda posta kutusundan ne yapmamız gerektiğini sordular. Filip'in başını tuttum, göğsündeki yarayı kapattım. Ondan çok fazla kan akıyordu. Filip hiçbir şey söylemedi, sadece ağladı, korkunçtu. Her yerde, hatta kafada bile kan vardı, boynuna da bulaşmıştı. Nefes alamıyordu. Yerde kırık elmalı bir bıçak gördüm. Bugün bir görgü tanığının anlattığına göre, arabasını Pardubice'ye doğru gidiyordu.

Deli olmadığını iddia etti

Mahkeme rüyasında tutuklandığından bu yana özel vesayet ödüyor. Sarılı Brt hapishaneden bir eskort tarafından getirildi, sadece Justin Stre onu arıyordu. Suçun kabul edilmesi olasılığını ve savunma anlaşmasını kabul etmedi. Bu nedenle mahkeme delil toplamaya karar vermek zorunda kaldı.

Sanık iki vakada şizofreni hastası olduğunu ve uyuşturucu kullandığını belirtti ancak uzmanlar ne kendisinde bir ruhsal bozukluk tespit etti ne de uyuşturucu ya da alkolden etkilendiğini tespit etti. Ancak zekası çok düşük ve bazı saldırganlık unsurları gösteriyor.

Obalavan mahkemede ifade vermemeye karar verdi. Yargıç Sovk bu nedenle duruşmasını polise havale etti.

Malovice'de bir pansiyonda kalıyorum. Çalışmıyorum, çalışıyorum. Başka ismim yok. Bende bu derece şizofreni var, hastayım ama ilaç kullanmadım, bunun için emekli maaşım da yok. Muhtemelen başım ağrıyordu. On yıldır her gün damardan meth alıyorum ve bunun karşılığında ailemden emekli maaşı alıyorum. Bu yüzden votka ve aperol içerim. Olanlardan dolayı üzgünüm, olanlar için üzgünüm. Bu konuda ifade vermeyeceğim dedi, polise götürüldü. O dönemde olayı hatırlamadığını, sadece kürsüye çıktığını iddia etti.

Mağdurun arkadaşı olan tanık Ondej D., merkezdeki mahkemede dereyi görmediğini, raylara doğru götürüp tekmelediğini ifade etti.

Pokozen'i tanıyordum, iyi bir çocuktu. Sadece gördüklerimin sarıldığını biliyorum. Tren peronunda kanlar içinde yerde yatan Filip'in yanına koştum. Hiçbir şey söylemedi. Aziz Philip yeryüzünde kana layıktı. Ve bu küçük çocuğu burada gördüm, sanki sarılacak tanığı işaret ediyormuş gibi.

Hiç kızgın değildim, diye karşı çıktı Brta. Le, bu kahrolası tanık ona döndü.

Sebebi bilinmiyor

Avukat Lenka Faltusov toplantıda polisin, zarflı pomo akışını gören gerçek kadında bir tanık bulduğunu belirtti. Sarıldığını ve Ndra'nın salonundan merdivenlere doğru çıktığını gördü. Çocuk uzun süre dönmeyince tanık onu aramaya gitti. Sadece çiftin ayrıldığını gören iki tanığı vardı.

Savcıya göre kendisinin ve mağdurun kanının ayaklarında olması da sanık aleyhine delil teşkil ediyor ve bu durum genetik alanında uzman bir kişi tarafından da doğrulandı.

Sivil bir kadın olarak cinsel faaliyetlerle sınırlı olduğunu, bu yüzden bir vasimin olduğunu söyledi. Hüküm giymiş kadının vakasında psikiyatrist, onun zihinsel bir bozukluğu olmadığını ve bu nedenle cezai açıdan sorumlu olduğunu tespit etti.

Sanığın öne çıkmaması ve yaralının hayatını kaybetmesi nedeniyle olayın nedeni hakkında bir sonuca varmak mümkün değil. Alobkyn, sigaranın (bir gerekçe olarak) yalnızca bir varsayım olduğunu, sigara ya da başka bir şey olabileceğini söyledi.

Küçük suç faaliyeti nedeniyle iki kez, kabahat nedeniyle dört kez cezalandırıldı. Akıntının olduğu dönemde Ocak 2025'e kadar sürecek bir durumdaydı. Vasiye göre 14'e yakın idam ve ödenmeyen para cezasıyla karşı karşıyaydı.

Pbuznch'a göre birbirlerini tanıyorlardı

MF DNES'in haberine göre genç adam, genç bir adama sigara vermeyi reddettiği için Ocak ayında tutuklandı. Katilin ailesinin söylediğine göre katili tanıyormuş.

Çocuğun ölümünden bir saat sonra polis, 22 yaşındaki adamı evinde buldu. Nadra, dengesiz davranışları olan bir uyuşturucu bağımlısı olarak biliniyordu.

İnsanların sokaklarda güvende olduğunu düşünmeyin, evsizler, uyuşturucu bağımlıları orada sarhoş oluyor. Çocuğun ölümünden sonraki günlerde Roman toplumundan yüzlerce kişi dua etmek için orada toplandı. Hradec belediye başkanı Pavlna Springerov da o sırada içki içiyordu ve yaslı kalabalığın önünde Hradec'i güvenli hale getirmek için birlikte çalıştığını söyledi.

Bugün MF DNES, Nora'nın tutuklanmasıyla ilgili, Romanların kötü haberin intikamını almak istemediğini, kentte barış ve ölüm istediğini belirten bir haber yayınladı. Hradec belediyesi çifte suç önleme asistanı vererek kamera noktalarını kırdı.