Agniveervayu 1. grup indüksiyon Belagavi’de başlıyor | Hubballi Haberleri

IstAh

Member
BELAGAVI: Kadınlar “yeniden başlatılacak” Hint Hava Kuvvetleri (IAF) olarak dört yıllık hizmet için AgniveervayuHava Kuvvetleri Başkomutanı Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı Hava Mareşal Manavendra Singh, merkezi hükümetin Agnipath planı kapsamında, Temmuz 2023’te başlayacak olan bir sonraki partiden itibaren.
Ülkenin tek pilot eğitim merkezi olan Havacı Eğitim Okulu’nda (ATS-Belagavi) Agniveervayu’nun ilk partisinin tanıtım sürecinin başlamasının ardından basın toplantısı düzenledi.
Agniveervayu pozisyonları için ülke çapında yapılan yazılı sınavda 7.69 lakh başvuran arasından toplam 2.850 aday seçildi. Seçilen adaylar, 22 haftalık bir eğitim için ATS Belagavi’ye kayıtlıdır.
“IAF, Temmuz ayından itibaren kadınları işe almayı planlıyor. Seçim süreci devam ettiğinden ve kadın adaylardan başvurular gelmeye devam ettiğinden, bir sonraki partide işe alınacak kadın yüzdesini veya sayısını açıklamak için henüz çok erken.
Kayıt sayısına göre sayıyı belirliyoruz. Onlara da faaliyet alanları tahsis edeceğiz” dedi. IAF’ın, nüfusun %50’sini oluşturan ve büyük bir yetenek havuzuna sahip olan kadınların güçlendirilmesine tamamen bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Hava Mareşali Manavendra Singh, yeni işe alınan gruba hitap ederken, bunu IAF için tarihi bir gün olarak nitelendirdi. IAF’ta şanlı bir yolculuğa başladıklarını söyledi. 22 haftalık titiz bir eğitimden sonra genç Agniveervayu, teknolojiden anlayan ve savaşa hazır hava savaşçılarına dönüştürülecek.
Singh, yeni işe alınan Agniveervayu’nun disiplin, hijyen ve fiziksel ve zihinsel dayanıklılığının önemini vurguladı. Ayrıca yeni işe alınanlarla da etkileşimde bulundu.
Yeni bir başlangıç: Eğitim Komutanlığı Hava Subayı Başkomutanı Hava Mareşali Manavendra Singh, Cuma günü Belagavi’deki Havacı Eğitim Okulu’nda (ATS) Agniveervayu’nun ilk partisinin göreve başlama sürecini başlattı.