Yeşil ve dijital sektörde 400 milyon yeni iş, toplumu yeniden dengeye getirmenin yolunu açacak |

 Nguncel.com

Yeşil ve dijital sektörde 400 milyon yeni iş, toplumu yeniden dengeye getirmenin yolunu açacak | Nguncel.com

Antonio Guterres’e göre, Adil Geçişler için İşler ve Sosyal Koruma için Küresel Hızlandırıcı sürdürülebilir kalkınmanın merkezine insana yakışır işler ve sosyal koruma koyarak toplumları yeniden dengelemeyi amaçlar.

“TEylemsizliğin yolu ekonomik çöküşe ve iklim felaketine yol açarArtan eşitsizlik ve artan toplumsal huzursuzluk”, milyarlarca insanı yoksulluk ve yoksulluğun kısır döngülerine sokabilir” diye uyardı.e New York’ta Genel Kurul.

Kadın inşaat işçileri, Tayland'da bir rüzgar çiftliğinin temelini oluşturmaya yardım ediyor.

Kadın inşaat işçileri, Tayland’da bir rüzgar çiftliğinin temelini oluşturmaya yardım ediyor.

Yol gösteren ülkeler

Bay Guterres, sosyal korumayı ulaşılması zor nüfuslara yaymak için yenilikçi dijital çözümler kullanan Togo ve yakın zamanda Just Energy Transition ortaklığını başlatan Güney Afrika gibi ülkelerin eylemlerini övdü.

Bu ve benzeri girişimlerin ivmesini ve hırsını canlı tutmak için gerekli desteği hızlı ve geniş ölçekte sağlamamız zorunludur” dedi.

Dedi kiMevcut ekonomik sistem adaletsiz, eşitsizliği artırıyor ve daha fazla insanı yoksulluğa itiyor, bu yüzden derin yapısal reformlara ihtiyaç var.

“Bunu başarmak için çok çalışıyoruz, ancak değişim bir gecede olmayacak. Bu arada, Küresel Hızlandırıcı ihtiyacı olanlara anında destek sağlamak ve herkes için dönüştürücü değişime yönelik harekete geçmek için kritik bir araçtır” dedi.

Girişim, özellikle yeşil, sağlık ve dijital ekonomilerde 400 milyon yeni insana yakışır iş yaratmayı ve sosyal korumayı şu anda sigortasız olan dört milyardan fazla kişiye yaymayı hedefliyor.

Ayrıca, önümüzdeki on yıllarda toplumu temelden değiştirecek olan dijital, iklim veya demografik değişiklikler gibi alanlardaki büyük dönüşümleri dünyanın yönetmesine yardımcı olacak bir araç olarak da tasarlanmıştır.

Bhutan'da bir kadın çatıya güneş paneli yerleştiriyor.

Bhutan’da bir kadın çatıya güneş paneli yerleştiriyor.

gençlik merkezi

Bu arada BM Gençlik Özel Elçisi Jayathma Wickramanayake, dünya liderlerine iş ve sosyal koruma ile ilgili tüm strateji ve eylemlerin merkezinde gençlerin olması gerektiğini hatırlattı.

2022’de dünya genelindeki toplam işsiz genç sayısının 73 milyon olacağı tahmin ediliyor.2019’da pandemi öncesi seviyelerin 6 milyon üzerinde, en çok genç kadınlar etkileniyor.”

Bayan Wickramanayake, “Bu paradigmayı gerçekten değiştirmek için, sadece yararlanıcılar değil, değişimin aracıları olarak gençler de dahil olmak üzere tüm insanlarla ve bu girişimin gerçekleştirmeyi amaçladığı adil geçişlerin her düzeyinde birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Ev işçileri, kayıt dışı işlerde çalışan küresel işgücünün önemli bir bölümünü oluşturuyor ve en savunmasız işçi grupları arasında yer alıyor.

Ev işçileri, kayıt dışı işlerde çalışan küresel işgücünün önemli bir bölümünü oluşturuyor ve en savunmasız işçi grupları arasında yer alıyor.

Darboğazlarla mücadele

Uluslararası Çalışma Örgütü başkanı Guy Ryder, Genel Sekreter’in sözlerinin ardından, örtüşen iklim krizlerine ve yaşam maliyetlerine etkili cevaplar bulunamaması durumunda dünyanın “kırmızıda” olduğu konusunda uyardı.

“Muazzam bir acı, daha fazla istikrarsızlık ve muhtemelen daha fazla çatışma göreceğiz. Ama böyle olmak zorunda değil,” diye açıkladı.

Bay Ryder, COVID-19 pandemisinin zirvesinde hükümetler tarafından sunulan 3.000 sosyal koruma ve işgücü piyasası teşvikini genişletmek ve sağlamak için mevcut darboğazları ele almanın kritik olduğunun altını çizdi.

“Hepimiz bu darboğazların ne olduğunu biliyoruz: ölçeklenebilir, sürdürülebilir, sosyal olarak kapsayıcı ve adil geçişleri destekleyen finansman eksikliği; kayıt dışılığın devam eden zorlukları; sınırlı mali alan; ve birçok ülkede kurumsal kapasite eksikliği” dedi.

Etiyopya'nın Addis Ababa kentindeki bir çiftlikte genç kadın işçiler fasulye topluyor.

Etiyopya’nın Addis Ababa kentindeki bir çiftlikte genç kadın işçiler fasulye topluyor.

Milyarlarca daha iyi hayat

ILO Genel Müdürü şunları vurguladı: Küresel Hızlandırıcı, “bu darboğazların toplu olarak üstesinden gelinmesi” için bir BM önerisidir.ve milyarlarca insanın hayatını daha iyiye doğru değiştirmek.

“Sosyal koruması olmayan dört milyar kadın, erkek ve çocuk; kayıt dışı ekonomideki iki milyar işçi; ve milyonlarca erkek ve kadın işlerini ve gelirlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya”, “herhangi bir nesilde görülmeyen seviyelerde” dedi.

Bay Ryder, Küresel Hızlandırıcı’nın iklim, yakıt, gıda ve finans krizinden bir oyalama olmadığını, bunun yerine bunlara yönelik gerekli küresel tepkinin “kritik bir parçası” olduğunu vurguladı.

Ekonomi