LDC5: Önerilen çevrimiçi üniversite, en az gelişmiş ülkelerdeki eğitim açığını kapatma umutlarını artırıyor

 Nguncel.com

LDC5: Önerilen çevrimiçi üniversite, en az gelişmiş ülkelerdeki eğitim açığını kapatma umutlarını artırıyor Nguncel.com

Artan ilkokula kayıt oranlarındaki ilerlemeye rağmen, 2019’da en az gelişmiş ülkelerde (LDC’ler) ilkokul çağındaki çocukların yüzde 16,2’si okula devam etmedi ve dünya çapında okula gitmeyen çocukların yaklaşık yarısı aynı ülkelerde, kızlarla birlikte, engelli çocuklar ve savunmasız durumdaki diğer çocuklar orantısız bir şekilde temsil edilmektedir.

Yükseköğretime kayıt ve tamamlama oranları düşük olmaya devam ediyor, bu da en az gelişmiş ülkelerin yapısal dönüşüm gündemi üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip. Çoğu, eğitim bütçeleri için yardıma bağlı. Orta ve üçüncül seviyelerde, en yoksul ve en savunmasız olanlar için cinsiyet eşitsizlikleri ve eşitsizlikleri mevcuttur.

Aynı zamanda BM En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi olan Fatima, “En Az Gelişmiş Ülkelerdeki eğitim sistemlerinin, gençleri gelecek için ihtiyaç duydukları becerilerle donatmak için önemli gelişmelere ihtiyaç duyduğu açıktır” dedi. Devletler (UN-OHRLLS), LDC’ler için önerilen çevrimiçi üniversite hakkında üst düzey bir LDC5 etkinliğinde.

BM En Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte Olan Ülkeler ve Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Rabab Fatima (ortada), Katar, Doha'da düzenlenen LDC5 konferansında çevrimiçi eğitimle ilgili bir yan etkinlikte konuşuyor.

Pandemi eğitim açığını genişletiyor

COVID-19 salgını, eğitim sisteminde, özellikle LDC’lerde büyük bir fay hattını ortaya çıkardı. UNESCO’nun Temmuz 2021’de yayınlanan Küresel Yüksek Öğrenim Araştırması, pandeminin dünya çapında 220 milyon yüksek öğretim öğrencisini etkilediğini ortaya çıkardı. LDC’lerde, neredeyse tüm üniversiteler tamamen kapanmaya zorlandı.

Gelişmiş ülkelerdeki akademik kurumlar hızlı bir şekilde çevrimiçi eğitime geçebilirken, LDC’ler gerekli lojistik, teknolojik araç ve becerilerin olmaması nedeniyle geçiş yapamadı.

Teknolojinin yıldırım hızında ilerlediği bir dünyada, ülkeler yarının yaratıcılarının dijital becerilerine yatırım yapmazlarsa geride kalma riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Yüksek öğrenime yönelik artan talebi verimli, uygun maliyetli ve dirençli bir ölçekte karşılamanın en iyi yolu, en az gelişmiş ülkelerde hızla bir çevrimiçi eğitim altyapısı oluşturmaktır. COVID-19’un yüksek öğretim üzerindeki etkisine ilişkin yeni bir küresel UNESCO araştırması, en az gelişmiş ülkelerde çevrimiçi üniversiteler geliştirmek için uluslararası topluluk tarafından desteklenen güçlü ulusal çabalara acilen ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Fatima, “Bu nedenle, Doha Eylem Programı’nın (DPoA) bu alanda bir çevrimiçi üniversite kurmak için fizibilite çalışmaları yapmak gibi somut bir hedefi var” dedi. kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınmanın önündeki yapısal engeller.

Yeni bir çevrimiçi üniversite

Önerilen çevrimiçi üniversitenin ana hedeflerinin şunlar olduğunu açıkladı:

  • Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında lisansüstü ve lisansüstü çalışmalar için uzaktan öğrenimi ve açık öğrenimi teşvik etmek için politika desteği sağlayın.
  • En yoksullar ve savunmasız durumdaki insanlar için özel erişim sağlayın.
  • En az gelişmiş ülkelerin içinde ve dışında sanal bir eğitim kurumları ağı oluşturun.
  • Kurs tasarımını ve müfredat geliştirmeyi destekleyin.
  • Eğitim sistemine ölçek ve sürdürülebilirlik getirin, ilgili ortaklar tarafından geliştirilen mevcut tüm girişimleri göz önünde bulundurun.
  • Ve uluslararası standartlara göre küresel tanınırlığı ve akreditasyonu kolaylaştırın.

DPoA’nın talebi üzerine, BM Genel Sekreteri mevcut girişimleri, potansiyel yeni modaliteleri, gerekli kaynakları, akreditasyonu ve sürdürülebilir finansman kaynaklarını tanımlayan bir rapor sunacaktır.

Bu, Eylül ayındaki 78. oturumunda BM Genel Kurulu’nun görüşüne sunulacak.

Fatima, “Bu nedenle, kalkınma ortaklarını kesintileri tersine çevirmeye ve RKY’nin en az %15’ini eğitime ayırmaya çağıran Genel Sekreter’in çağrısına katılıyorum” dedi.

O ekledi: “Uluslararası finans kurumları, en az gelişmiş ülkelerin herkes için kaliteli eğitim desteğine yatırım yapmaları için kaynakları ve mali alanı artırmaya çalışmalıdır.”

“Bu girişim, Doha Programının diğer eğitim hedefleri ve özlemleriyle birlikte, milyonlarca genç kız ve erkek çocuğu, yeni inovasyon ve girişimcilik becerileri aracılığıyla dönüştürücü değişimin temsilcisi olmaları için donatabilir.”

Yan etkinlik sırasında, Üye Devletler, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum grupları, özel sektör ve gençlik temsilcileri, çevrimiçi bir etkinlik düzenlemek için gereken siyasi ve mali desteği tartıştılar.

Tartışmaların bir özeti dağıtılmıştır ve Genel Sekreter’in bir çevrimiçi üniversite için olası seçeneklere ilişkin araştırmasına katkıda bulunacaktır.

Profesör Shijian Luo, Uluslararası Tasarım Okulu Dekanı, Zhejiang Üniversitesi, Ningbo İnovasyon Merkezi, Doha, Katar'daki LDC5 konferansında eğitimle ilgili bir sergide.

İnovasyonu teşvik eden eğitim programları

Katar Ulusal Konferans Merkezi, LDC5’te bu hafta, Çin’den Profesör Shijian Luo da dahil olmak üzere sivil toplum ve akademi dünyasından bir dizi temsilciyi ağırladı. BM haberleri.

Luo, Uluslararası Tasarım Okulu, Ningbo İnovasyon Merkezi, Zhejiang Üniversitesi (ZJU-ISD) Dekanıdır. Okulunda başlattığı Uluslararası Tasarım Eğitimi (IDE) programı, LDC’lerin endüstriyel tasarımdaki kapasitelerini ve rekabet güçlerini artırmak için LDC’lerdeki öğrencilere endüstriyel tasarım eğitimi vermeyi amaçlamaktadır.

“Program, uygun LDC öğrencilerine her yıl 50’ye kadar tam burs sunuyor. Üniversite ve devlet tarafından desteklenen bu burslar, öğrencilerin endüstriyel tasarım eğitimi almalarını ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini sağlıyor” dedi. Luo, öğrencilerin endüstriyel tasarım üretimlerini sergileyen bir sergide.

2021 ve 2022’de 19 EAGÜ’den 68 öğrencinin 2,5 yıllık programa kabul edildiğini söyledi. “Piyasadaki start-up’lardaki sınıf” diye ekledi.

Profesör, programın uzun vadeli hedefinin, SKH’lere ulaşılmasına katkıda bulunacak olan 46 LDC’nin bilim, teknoloji ve yenilik (STI) kapasitesini oluşturmak olduğunu açıkladı.

Bay Luo, “Öğrencilerimiz, Çin’in yoksullukla mücadele veya kırsal canlanmayı tasarlama konusundaki deneyimlerinden bazılarını ülkelerine getirmekle ilgileniyorlar” dedi.

2021’den beri IO programı, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Teknoloji Bankası (UNTB), Dünya Eko-Tasarım Konferansı (WEDC) ve ZJU-ISD tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

UNTB, LDC’lerin STI yeteneklerini güçlendirmelerine yardımcı olmak için 2016 yılında BM Genel Kurulu’nun bir alt organı olarak kuruldu. Şu anda 46 LOL’ye ve kategoriden mezun olduktan sonra beş yıla kadar eski LOL’lere hizmet vermektedir.

Ekonomi