Genç delegeler LDC5’e, gelecek nesiller için ilerleme kaydetmek için boşlukları kapatın

 Nguncel.com

Genç delegeler LDC5’e, gelecek nesiller için ilerleme kaydetmek için boşlukları kapatın Nguncel.com

Bugün dünyada 10 ila 24 yaş arası 1,8 milyar genç insan var: bu, tarihteki en büyük nesil. Bu yaş grubundaki insanların yaklaşık yüzde 90’ı, nüfusun büyük bir bölümünü oluşturdukları gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Bununla birlikte, iklim değişikliğinin genişleyen etkilerinden COVID-19 salgınının devam eden küresel sağlık ve sosyo-ekonomik etkilerine ve karşı önlemlerin etkilerine kadar, dünyanın dört bir yanındaki gençler, önceki nesillerin neden olduğu sorunların sonuçlarına katlanıyor. Tüm bunlarda, EAGÜ’lerdeki gençlerin – zaten ekonomik ve çevresel şoklara karşı oldukça savunmasız ve insan kaynakları açısından düşük – bugünü ve geleceği tehlikede.

Bu arka plana karşı, En Az Gelişmiş Ülkeler Beşinci Konferansı (LDC5), kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınmanın önündeki yapısal engelleri kaldırmayı amaçlayan Doha Eylem Programı’nı (DPoA) gerçekleştirme planlarının merkezinde gençlerin yer almasını sağlamayı amaçlamaktadır. ​​ihtiyaçlarını karşılayarak ve ilerlemelerini sağlayarak.

‘Geride nesil kalmadı’

BM En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi Rabab Fatima, gelişmekte olan ülkeleri ve küçük adaları çevreleyen ülkelere göre, “Gençler çalışmalarımıza anlamlı bir şekilde dahil olmazsa, DPoA ve 2030 Gündeminde belirlediğimiz hedefler gerçekleştirilemeyecektir” uyarısında bulundu. . Gelişmekte Olan Ülkeler (UN-OHRLLS), LDC5’te nesiller arası bir diyalog sırasında.

Diyalog, en az gelişmiş ülkelerden gençleri dünya liderleri, devlet ve hükümet başkanları, karar vericiler, üst düzey BM yetkilileri ve üst düzey diplomatlarla bir araya getirdi.

Aynı zamanda Sekreter olan Bayan Fatima, “Gençlerin seslerini dinlemeli ve onları karar alma sürecine ve takip eden eylemlere dahil etmeliyiz, çünkü sonuçlardan en çok onlar etkilenecekler” diye açıklıyor. LDC5 konferansının genel başkanı.

Şunları vurguladı: “Bu konferansta, hiçbir sesin duyulmadığından, hiçbir fikrin denenmediğinden emin olmak için toplumun her kesimini – her karar verici, özel sektör, gençlik, sivil toplum kuruluşları ve diğer tüm paydaşları – bir araya getirmek her zaman amacımızdı. hiçbir nesil geride kalmadı.”

Etkileşimli tartışma sırasında gençler eylemlerini, fikirlerini ve iyi uygulamalarını paylaştılar ve Doha Eylem Planı’nın uygulanmasında tespit edilen zorlukları paylaştılar; BM üye devletleri ve diğer paydaşlar ise gençleri ulusal, bölgesel ve bölgesel düzeylerde uygulamaya sokma konusundaki taahhütlerini paylaştılar. Küresel düzey.

Ekonomi