Cinsiyete dayalı ücret farkını kapatmak her zamankinden daha önemli |

 Nguncel.com

Cinsiyete dayalı ücret farkını kapatmak her zamankinden daha önemli | Nguncel.com

Eğitim, çalışma süresi, mesleki ayrım, beceriler veya deneyim gibi bireysel özellikler cinsiyete dayalı ücret farkının bir kısmını açıklarken, ILO bunun çoğunun cinsiyet veya cinsiyet ayrımcılığından kaynaklandığını söylüyor.

BM’nin kadın ve kız çocukları dahil her türlü ayrımcılığa karşı taahhüdü üzerine inşa edilen Eşit Ücret Günü, eşit değerdeki işe eşit ücret sağlanmasına yönelik sürekli çabaları temsil eder.

Kadınlardan en çok etkilenenler

Bu arada, gelir güvenliği, en çok etkilenen sektörlerde temsil ve aile sorumluluklarının cinsiyet dağılımı dahil olmak üzere COVID-19 salgınından en çok kadınlar etkilendi.

Bu da, istihdamlarını olumsuz etkiledi ve cinsiyet eşitliği konusunda onlarca yıllık ilerlemeyi yok etmekle tehdit etti.

Ülkeler pandemiden çıkarken, toplumsal cinsiyet eşitliğindeki aksaklıkları gidermek için harekete geçmek, yalnızca ilgili ve zamanında değil, aynı zamanda kapsayıcı, sürdürülebilir ve dirençli bir iyileşme için de kritik önem taşıyor.

EPIC: Ücret şeffaflığı önlemleri, cinsiyetler arasındaki ücret farkını azaltmaya yardımcı olabilir mi?

Arayı kapama

Hükümetler, işverenler ve işçi örgütleri, cinsiyetler arasındaki ücret farkını kapatmanın her zamankinden daha önemli olduğunu kabul ediyor.

Son yıllarda, giderek daha fazla hükümet, cinsiyetler arasındaki ücret farkını gidermek için şeffaflık önlemleri ve bilgi paylaşımı önermektedir.

Son araştırmalara göre, nasıl uygulandıklarına bağlı olarak ücret şeffaflığı önlemleri, ücret farklılıklarını etkili bir şekilde tespit edebilir ve işgücü piyasasında daha geniş cinsiyet eşitsizliklerini azaltabilir.

ILO’nun Çalışma Koşulları ve Eşitlik Bölümü direktörü Manuela Tomei, “Ücret şeffaflığı için hala erken günler” dedi ve ülkelerin bunu teşvik etmek için farklı yaklaşımlar sergilediklerine dikkat çekti.

“Herkese uyan tek bir çözüm olmadığına” dikkat çekti.

“Çeşitli önlem ve uygulamaların etkinliğini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulurken, hükümetlerin, işçi ve işveren kuruluşlarının, kalıcı bir sorunla başa çıkmak için ücret şeffaflığı gibi yenilikçi çözümler araması cesaret verici.”

şaşırtıcı gerçekler

  • Kadınlar daha düşük ücretli, daha düşük vasıflı işlerde yoğunlaşıyor.

  • Erkeklerin kazandığı her dolar için kadınlar 77 sent kazanıyor.

  • Kadınlar karar alma pozisyonlarında yeterince temsil edilmiyor.

  • Kadınlar erkeklere göre en az 2,5 kat daha fazla ücretsiz iş yapmaktadır.

  • Mevcut hızla, küresel cinsiyete dayalı ücret farkını kapatmak 257 yıl alacak.

Ekonomi